reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pomocy roczne dziecko przestało pic mleko !!!

pchelka10.05

Zadomowiona(y)
Miasto
grudziądz
witam zaczne od tego iz moje dziecko 2 tyg temu było chore :-(
przyjmowalo antybiotyk i wyzdrowiało (grypa i 40 stopni goraczki )
nie chciała nic jesc dobrze ze chociaz piła cherbatki - ale rozumiem chora nie ma apetytu
ale od tyg jest tragedia :szok:
jak tylko widzi butle z mlekiem ( bebilon pepti 2 poniewaz ma skaze białkowa )
to szaleje dosłownie:szok:
płacze tak jak by ja "cieli na zywca" rzuca sie , ucieka
przez caly dzien nie tknie mleka za chiny :baffled:
a wczesniej nie bylo problemu co 3 h pila 180 ml :tak:
a teraz szok
zastanawiam sie nad zmiana mleka ide dzis do pediatry a;e jak ostatnio bylam to powiedzial ze to jest najlepsze mleko i nie radzi zmieniac
dodaje malej kaszke np jablkowa, gruszkowa, malinowa, lub owocowa i nic
samego mlea tez nie che pic
wiec jestem zalamana
np. wczoraj o 20 wypila 30 ml mleka (szok ale caly dzien bez mleczka )
i dzis do godz 15 nic zero mleka od wczoraj od 20 :szok:
zjadla 2 łyzki obiadu i 2 herbatniki , hrupkami dzieli sie z psem
nic nie pomaga
moze wy pomozecie i doradzicie

reklama
moja tez pije bebilon pepti 2 tzn pije to za duzo powiedziane.musze jej to mleko przemycac odkad skonczyla 4 mies. najpierw pila tylko na spiocha, pozniej jadla kaszki na mleku a teraz juz nawet kaszek nie chce bo sa slodkie a ona slodkich nie lubi. takze nie jestes sama. najgorsze jest to ze alergikowi nie ma za bardzo co podac w zamian. a probowalas sinlaca? u nas przez jakis czas sie udawalo ale teraz juz tez nie bardzo jej idzie.
ja teraz staram sie dolewac mleka do zupki do deserków, nad ranem daje przez sen i jakos sobie radzimy.

kochana byłam wczoraj u pediatry i nie chce mi zmienic mleka :-(
mowi ze pepti jest najlepsze i basta
szkoda slów

ja przeczytalam wczoraj ze mozna zrobic dziecku jajecznice z jednego jajka na prawdziwym maselku
i wlasnie jest to dobre dla dzieci z alergia badz ze skłonnoscia do alergi

zrobilam jej wieczorem wsunela wszystko !!
i nic zadnej wysypki wiec chociaz troche wapna hehe
mleka dalej nic :-(
boje sie troszke na wlasna odpowiedzialnosc zmieniac

a co do rzeczy ktore dzieci ze skaza moga jesc to jest przechlapane :-(

zero jogurtów itp szkoda gadac

pediatra ma racje bo dla dziecie ze skazą jest jeszcze Nutramigen który jest 1000 razy gorszy w smaku niz Pepti. my tez probowalysmy i efekt byl taki ze Nutramigenu nie chciala wypic nawet przez sen.
a co do jajecznicy to super ze malej nic nie jest bo u nas bo 2 plasterkach jajka przepiórczego wysypka na policzku;(

Do góry