reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pomocy roczne dziecko przestalo pic mleko !!!

reklama
dziecko ze skazą białkową około roczku wychodzi z tej alergii więc może zacznij próbować nabiału a poza tym dla roczniaka mleko co 3h????a gdzie inne pokarmy?????

aaaa i czy ma wstręt na wszystkie pokarmy czy tylko na mleko - zrobiło się niejadkiem????

wszedzie gdzie czytalam lub pytalam opini 2 pediatrow to mowia ze dzieci ze skaza wychadza ok 3 lat ale jest to sprawa indywidualna dla kazdego dziecka
a mleczko dostaje co 3-4 h bo sie domagala
oczywiscie ze jej desery obiadki kaszke manna itp ale mleczko musialo byc
a teraz nic nie chce jesc 2 lyzeczki obiadku 1 lyzka kaszki mannej i takie jej jedzienie 1 herbatnik jakis chrupek kukurdziany i basta

pchełka skoro mala nie ma apetytu to moze zagladnij jej do buzi moze to ząbki? ewentualnie jesli to nie to idź do waszego pediatry wapń jest potrzebny małemu dziecku a skoro córa nie moze jeść produktów mlecznych typu zwykły jogurt to lekarz powinien cos doradzić

i nie przejmuj się tak może po prostu dość ma już tego jedzenia:) skoro wcześniej popijała obiad 180ml mleka to na pewno ma zapasy:) a lekarza zapytaj jak to wapno uzupełnić

kochana byłam wczoraj u pediatry i nie chce mi zmienic mleka
unhappy.gif

mowi ze pepti jest najlepsze i basta
szkoda slów

ja przeczytalam wczoraj ze mozna zrobic dziecku jajecznice z jednego jajka na prawdziwym maselku
i wlasnie jest to dobre dla dzieci z alergia badz ze skłonnoscia do alergi

zrobilam jej wieczorem wsunela wszystko !!
i nic zadnej wysypki wiec chociaz troche wapna hehe
mleka dalej nic
unhappy.gif

boje sie troszke na wlasna odpowiedzialnosc zmieniac

a co do rzeczy ktore dzieci ze skaza moga jesc to jest przechlapane
unhappy.gif

zero jogurtów itp szkoda gadac

lepiej tego mleka nie zmieniaj.
ładnie, że zjadła jajecznicę (u nas marzenie ściętej głowy:))
Przyszło mi do głowy, że sinlac na pewno jest w wapń wzbogacany a z niego to można cuda wyczarować (bo w formie kaszki pewnie nie ruszy taki roczniak) ja robiłam z sinlaca nawet pierogi z truskawkami.
No i mleko sojowe - chyba też by nie zaszkodziło - piją je dzieci ze skaza właśnie. A gdybyś zrobiła z mleka sojowego naleśniki nie zjadła by??

reklama
Przyszło mi do głowy, że sinlac na pewno jest w wapń wzbogacany a z niego to można cuda wyczarować
No i mleko sojowe - chyba też by nie zaszkodziło - piją je dzieci ze skaza właśnie. A gdybyś zrobiła z mleka sojowego naleśniki nie zjadła by??
a to mleczko sojowe mozna gotowac??

i jakie najlepiej kupic ?

a ten sinlack to mleko modyfikowane ?? nie mam pojecia co to jest :-( i tez mozna gotowac ?

Do góry