reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pomocy

reklama
Podczas pms ma się często takie same objawy jak we wczesnej ciąży co jest spowodowane podwyższonym progesteronem. Testy masz negatywne zatem ciąży brak i żadne objawy niczego nie zmienią. Jeśli masz wątpliwości to idź na badanie z krwi.
Ok dziękuję za odpowiedź🙂

A jakie masz objawy?
Ból jajników raz prawy raz lewy taki kujący do przeżycia, mam mdłości ale takie niewielkie i bardzo często je mam nawet jak się jeszcze nie staraliśmy o dzidziusia więc nie brałabym ich bardzo pod uwagę, na okres zawsze mnie bolały całe piersi tym razem tylko same sutki No i pojawiły się żyłki niebieskie na brzuchu i na piersiach temperatura 36,9

Ból jajników raz prawy raz lewy taki kujący do przeżycia, mam mdłości ale takie niewielkie i bardzo często je mam nawet jak się jeszcze nie staraliśmy o dzidziusia więc nie brałabym ich bardzo pod uwagę, na okres zawsze mnie bolały całe piersi tym razem tylko same sutki No i pojawiły się żyłki niebieskie na brzuchu i na piersiach temperatura 36,9
Dlaczego sądzisz, że kłujący ból jajnika jest objawem ciąży?

Nie każdy ból w obrębie miednicy mniejszej to ciąża, boleć mogą nie tylko jajniki - w podbrzuszu mamy nie tylko jajniki i macicę. Są też inne narządy i wiele mięśni, które też mogą boleć.

Dlaczego sądzisz, że kłujący ból jajnika jest objawem ciąży?

Nie każdy ból w obrębie miednicy mniejszej to ciąża, boleć mogą nie tylko jajniki - w podbrzuszu mamy nie tylko jajniki i macicę. Są też inne narządy i wiele mięśni, które też mogą boleć.
Wyczytałam, jak zaczęło mi to dokuczać :) moja siostra jak była w ciąży, tez odczuwała ból w okolicach jajników. A nawet gdyby to nie byly jajniki to napisałam równiez o innych objawach. Skąd zylki na piersiach chociażby nigdy wcześniej nie miałam

Chociażby
„W życiu kobiety jest wiele momentów, które mogą doprowadzić do uwidocznienia naczyń w piersiach. Do przyczyn powodujących uwidocznienie żył na piersiach zaliczyć można zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS), ciążę, hiperprolaktynemię, dojrzewanie oraz menopauzę, przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych. Jak widać, wszystkie te stany wiążą się z dużymi wahaniami hormonalnymi”

Wiec żyłki nie są zero-jedynkowo łączone tylko z ciążą 😉 a uwierz mi, życzę żeby Ci się udało sama niedawno starałam się prawie rok i co miesiąc „miałam objawy” ale to głowa sobie robiła psikusy

reklama
Do góry