reklama
	
	
	
					
					
				
					
					
						
	
	
	
	
	izabela352
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
 - 1 Luty 2007
 
- Postów
 - 2 237
 
macie jakies pomysly na skrzydelka? z czym je ew.  podajecie?
				
			monia_l
Wrześniowe mamy'07
- Dołączył(a)
 - 25 Marzec 2008
 
- Postów
 - 10 259
 
IZA PRZEPIS Z NETU
Skrzydełka z kurczaka ala KFC
							 			 			
[FONT=verdana,geneva]Składniki:
1 kg skrzydełka z kurczaka
2 łyżki vegeta
1/2 szklanka płatki
1/2 szklanka mąka
1 jajko
1 łyżeczka papryka słodka
1 łyżeczka papryka ostra
1 łyżeczka kminek mielony bazylia, tymianek rozmaryn,
sól pieprz cayenne, pieprz
5 łyżka mleko
olej do smażenia
[/FONT][FONT=verdana,geneva]Sposób wykonania:
Skrzydełka bardzo dokładnie myjemy, odcinamy koncówki. Płatki kukurydziane mielimy w maszynce do mięsa lub mikserze.Przygotowane skrzydełka gotować 10 min w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki vegety. Z reszty składników zrobić panierkę gęstości bardzo dobrej śmietany. Ostudzone skrzydełka maczać w panierce, muszą być nią dokładnie pokryte i smażyć w głębokim oleju na złoto. Najlepiej udają się we frytkownicy.[/FONT]
				
			Skrzydełka z kurczaka ala KFC
[FONT=verdana,geneva]Składniki:
1 kg skrzydełka z kurczaka
2 łyżki vegeta
1/2 szklanka płatki
1/2 szklanka mąka
1 jajko
1 łyżeczka papryka słodka
1 łyżeczka papryka ostra
1 łyżeczka kminek mielony bazylia, tymianek rozmaryn,
sól pieprz cayenne, pieprz
5 łyżka mleko
olej do smażenia
[/FONT][FONT=verdana,geneva]Sposób wykonania:
Skrzydełka bardzo dokładnie myjemy, odcinamy koncówki. Płatki kukurydziane mielimy w maszynce do mięsa lub mikserze.Przygotowane skrzydełka gotować 10 min w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki vegety. Z reszty składników zrobić panierkę gęstości bardzo dobrej śmietany. Ostudzone skrzydełka maczać w panierce, muszą być nią dokładnie pokryte i smażyć w głębokim oleju na złoto. Najlepiej udają się we frytkownicy.[/FONT]
monia_l
Wrześniowe mamy'07
- Dołączył(a)
 - 25 Marzec 2008
 
- Postów
 - 10 259
 
Skrzydełka faszerowane
Skrzydełka faszerowane - Mięso w roli głównej - Moja książka kucharska - bloog.pl
				
			Skrzydełka faszerowane - Mięso w roli głównej - Moja książka kucharska - bloog.pl
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Z "Dania za grosik", te wyprobuje na pewno
Flaczki rybne na sposob rosyjski (45min, 3zl za porcje)
średnia marchew
mała pietruszka
1/4 selera
2 małe cebulki, 3 łyżki masła
3 łyżki oleju
kostka bulionowa warzywna
2 garście makaronu (łazanki lub krajanka)
duży filet ryby bez skóry
slodka mielona papryka
majeranek, mąka
1/2 szklanki słodkiej śmietany
curry, sól, pieprz, natka
Marchew, pietruszke, seler zetrzec na grubych oczkach, cebula w półksieżyce i dusić 5 min na 2 luzkach masla i lyzce oleju. Przelozyc do garnka, zalac 3 szkl. wody, dodac kostke bulionowa, gotowac 20min. Makaron ugotowac osobno. Filet w cienkie paski, posolic, popieprzyc, papryka i majeranke, obtoczyc w mace i samzyc na oleju i reszcie masla na rumiano. Wlozyc do wywaru. Doprawic do smaku. Zabielic smietana, wrzuci makaron i posypac natka.
Rumuńska gulaszowa z kluseczkami (55min, 3,5 z porcje)
2 cebule, ząbek czosnku, łyżka smalcu
łyżeczka ostrej papryki
50dog wołowiny
4 szkl. bulionu mięsnego z kostki
marchew, czerwona papryka, sól, pieprz, szczypiorek
KLUSKI: 15dab mąki, jajko, sól
Cebule i czosnek drobno posiekać, opruszyc papryka i smażyć chwile na smalcu. Wolowine pokroic w niewielka kostke i wrzucic do rondla z cebula. Podlac goracym bulionem i gotowac 40min na malym ogniu. Dolac 1,5 szkl. wrzatku. Marchew w plasterki, papryke w paski, dodac do garnka i gotowac 15min. Zrób kluski: make wymieszaj z jajkiem i sola i taka iloscia letniej wody zeby powstalo geste, elastyczne ciasto. Kladz je maczana we wrzatku lyzeczja na wrzaca zupe, gotuj az wyplyna. Zupe przypraw do samku i posyp szczypiorkiem.
				
			Flaczki rybne na sposob rosyjski (45min, 3zl za porcje)
średnia marchew
mała pietruszka
1/4 selera
2 małe cebulki, 3 łyżki masła
3 łyżki oleju
kostka bulionowa warzywna
2 garście makaronu (łazanki lub krajanka)
duży filet ryby bez skóry
slodka mielona papryka
majeranek, mąka
1/2 szklanki słodkiej śmietany
curry, sól, pieprz, natka
Marchew, pietruszke, seler zetrzec na grubych oczkach, cebula w półksieżyce i dusić 5 min na 2 luzkach masla i lyzce oleju. Przelozyc do garnka, zalac 3 szkl. wody, dodac kostke bulionowa, gotowac 20min. Makaron ugotowac osobno. Filet w cienkie paski, posolic, popieprzyc, papryka i majeranke, obtoczyc w mace i samzyc na oleju i reszcie masla na rumiano. Wlozyc do wywaru. Doprawic do smaku. Zabielic smietana, wrzuci makaron i posypac natka.
Rumuńska gulaszowa z kluseczkami (55min, 3,5 z porcje)
2 cebule, ząbek czosnku, łyżka smalcu
łyżeczka ostrej papryki
50dog wołowiny
4 szkl. bulionu mięsnego z kostki
marchew, czerwona papryka, sól, pieprz, szczypiorek
KLUSKI: 15dab mąki, jajko, sól
Cebule i czosnek drobno posiekać, opruszyc papryka i smażyć chwile na smalcu. Wolowine pokroic w niewielka kostke i wrzucic do rondla z cebula. Podlac goracym bulionem i gotowac 40min na malym ogniu. Dolac 1,5 szkl. wrzatku. Marchew w plasterki, papryke w paski, dodac do garnka i gotowac 15min. Zrób kluski: make wymieszaj z jajkiem i sola i taka iloscia letniej wody zeby powstalo geste, elastyczne ciasto. Kladz je maczana we wrzatku lyzeczja na wrzaca zupe, gotuj az wyplyna. Zupe przypraw do samku i posyp szczypiorkiem.
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
GĘSTA Z PARÓWKAMI  (45min, 3,50 porcja)
35dag soczewicy
liść laurowy, 2 ząbki czosnku
15dag wędzonego boczku
olej, porcja włoszczyzny
cebula, 2 ziemniaki
majeranek, sok z cytryny
6 parówek
sól, pieprz
Soczewicę namoczyć na noc, odcedzic, przelozyc do duzego garnka i zalac 5szkl. wody.Wlozyc lisc laurowy, czosnek, gotowac 30min. Boczek w kostke przesmazyc. Cebule drobno, wloszczyzna w kostke i zrumienic na tluszczu z boczku. dodac soczewice z pokrojonymi w kostke ziemniakami. Gotowac przez 30min. Przyprawic sola i pieprzem, majerankiem i sokiem z cytryny. Wlozyc pokrojone w plasterki parowki
				
			35dag soczewicy
liść laurowy, 2 ząbki czosnku
15dag wędzonego boczku
olej, porcja włoszczyzny
cebula, 2 ziemniaki
majeranek, sok z cytryny
6 parówek
sól, pieprz
Soczewicę namoczyć na noc, odcedzic, przelozyc do duzego garnka i zalac 5szkl. wody.Wlozyc lisc laurowy, czosnek, gotowac 30min. Boczek w kostke przesmazyc. Cebule drobno, wloszczyzna w kostke i zrumienic na tluszczu z boczku. dodac soczewice z pokrojonymi w kostke ziemniakami. Gotowac przez 30min. Przyprawic sola i pieprzem, majerankiem i sokiem z cytryny. Wlozyc pokrojone w plasterki parowki
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
bez sprawdzania mowie,ze dobre,bo robilam podobnete flaczki brzmią ciekawie... jak zrobisz to napisz czy dobre![]()
reklama
	
					
					
				
					
					
						
	
	
	
	
	justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
ŻUREK EKSPRESOWY  (30min, 2,50 porcja)
20dag chleba
łyżka smalcu lub oleju
4 ząbki czosnku, łyżeczka kminku
torebka żurku w proszku
natka, łyżka masła, sól, pieprz
Chleb porwij na kawalki i przesmaz. Gdy sie nieco zarumieni dorzuc 2 drobno pokrojon zabki czosnku, łyżeczkę kminku i chwilke razem posmazyc.Zurek przygotuj wg przepisu na torebce. Dodaj podsmazony chleb, troche natki i gotuj na malutkim ogniu 20min. Dorzuc pozostale 2 zabki czosnku przepuszczone przez praske, sol i pieprz.
				
			20dag chleba
łyżka smalcu lub oleju
4 ząbki czosnku, łyżeczka kminku
torebka żurku w proszku
natka, łyżka masła, sól, pieprz
Chleb porwij na kawalki i przesmaz. Gdy sie nieco zarumieni dorzuc 2 drobno pokrojon zabki czosnku, łyżeczkę kminku i chwilke razem posmazyc.Zurek przygotuj wg przepisu na torebce. Dodaj podsmazony chleb, troche natki i gotuj na malutkim ogniu 20min. Dorzuc pozostale 2 zabki czosnku przepuszczone przez praske, sol i pieprz.
Podobne tematy
- Odpowiedzi
 - 31
 
- Wyświetleń
 - 5 tys
 
- Odpowiedzi
 - 10
 
- Wyświetleń
 - 3 tys
 
- Odpowiedzi
 - 4 tys
 
- Wyświetleń
 - 258 tys
 
			
				Podziel się:
			
			
		
	
 także dobrze, że polecasz to spokojnie wypróbuje;-)
 PYCHA!!!!!!!!!!! A krówki nie robiłam i muszę zrobić