reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na świąteczne prezenty

reklama
Dziewczyny pomóżcie prosze :happy: przeryłam już chyba pół działu zabawki na allegro i nadal brak pomysłu na prezent dla Jacka :zawstydzona/y: a czasu coraz mniej :-(

Jolka, ja też nie pomogę.:-(Sama miałam problem z Weroniką, a już w ogóle dla chłopaka prezent to dla mnie total.
Ale wiesz co, wczoraj byłyśmy na urodzinach kolegi Weroniki i kupiłam Mu takie cuś (nie pamiętam jak się toto nazywa - ale podobno jest w TV reklamowane). To jest coś takiego (w wersji max) - mata, do tego dołączone pistolety, dwa takie jakby dyski i dwie nakładki na palce. I tym pistoletem się "ładuje" te dyski i puszcza na matę a one się kręcą. No i na palce nakłada się jakby taką magnetyczną nakładkę i tak manewruje tymi kręcącymi się dyskami żeby się kręciły jak najdłużej. Podobno to przebój u dzieci.:cool: Poszukam na Allegro, może coś znajdę.

Nu patrzaj, jakam zdolna - znalazłam:
tu masz zestaw full (z matą itd):
http://www.allegro.pl/item831942469_battle_strikers_tournament_set_turniej_mega_bloks.html
tu zestaw podstawowy (czyli 1 sztuka i bez maty):
http://www.allegro.pl/item831314079_magnext_battle_strikers_zestaw_podstawowy.html
a potem można jeszcze pojedyncze dyski dokupować.

No ale nie wiem, czy to się Jackowi spodoba....

Ostatnia edycja:
Kurcze laski tak patrze jakie teraz cudenka robia dla dzieciaczkow i az sie wierzyc nie chce.A pamietacie jeszcze drewniane klocki i miśki wypchane trocinami???:-DMoja 70letnia ciocia opowiadala mi ostatnio jaką mieli radoche jak zbierali pieniadze przed swietami i jakim szalem bylo kupienie kawalka marmolady z burakow cukrowych:-pA teraz nawet slodycze tak pieknie pakowane sa:tak:

Amelka ma świra na punkcie świnki peppy i postanowilismy kupic jej to:

Buy Princess Peppa's Palace. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .
a do tego domku zestaw zwierzatek;
Buy Peppa Pig and Friends Figure Pack. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .
i do calego zestawu szkołe:
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3492756/Trail/searchtext>PEPPA+PIG.htm

Jolka, dla mnie bomba!!! I masz rację, pewnie Tatuś będzie mieć większy ubaw jak Jacek. Tylko pilnuj żeby Mu nie zabierał.:-D
Elmaluszku, Magda też ma świra na punkcie świnki Peppy.:szok:A ja tej bajki nie znoszę.:eek: No ale u nas skończyło się na ubrankach ze świnką.:-DMiałam nawet kupić kapcie ze świnką, ale w sklepach nie widziałam, a na Allegro bałam się kupić bez mierzenia, bo te kapcie są fatalnie uszyte. Tego samego typu kapcie (znaczy z postaciami z innych bajek) mierzyłam Madzi w sklepie i okazało się, że gdybym miała Jej kupować to żeby w ogóle wcisnęła na nogę to zamiast rozmiar 23 musiałabym Jej kupić 26. Z tym że włożyć by włożyła, ale byłyby za długie na stopie.:eek: Więc zrezygnowałam.:sorry:
Natomiast nie wiem czy bawiłaby się takimi domkami i figurkami. Poza tym, Weronika dostanie od mojej Siostry pod choinkę domek dla lalek tego typu, więc tak naprawdę to by było bez sensu.

Ja w końcu już wszystko mam i na Mikołajki i na Gwiazdkę. No nie, nie wszystko, jeszcze Siostrze muszę kupić, bo w końcu wymusiła na rodzinie, że pod choinkę prezenty muszą wszyscy dostać, nie tylko dzieci. I w końcu Mama z Ciotką kupują sobie wzajemnie, a ja z moją Siostrą sobie.
Małżowi kupiłam MP3 na którą przed daniem prezentu wgram Mu wszystkie ulubione melodie. Na Mikołajki dostanie buziaka.:-p
Weronika na Mikołajki dostanie od nas szlafrok taki puchaty z emblematem High School Musical i do tego album i naklejki do zbierania Hello Kitty. A pod choinkę lodziarnię z ciastoliny, grę "Zgdanij kto to" oraz małego Pet Shopa. Od mojej rodzinki dostanie domek dla lalek, jakiś zestaw Pet Shop i Bindieez.
Magda na Mikołajki dostanie kapcie Barbie i zestaw klocków. A pod choinkę od nas lalkę Baby Alive na nocniku i zabawkowy odtwarzacz CD z 4 płytami. Od mojej rodzinki wieżę Fisher Price, konika na biegunach (takiego niskiego, plastikowego) i kostkę z suwanymi klockami (nie wiem jak to wytłumaczyć, ale coś takiego:
Eichhorn Drewniana kostka edukacyjna SUPER!!! (825826660) - Aukcje internetowe Allegro
To jest to co wiem, a pewnie jeszcze dostaną od mojego chrzestnego, od Magdy chrzestnego, od mojej Babci i ciotki.;-)Niestety na prezenty od strony Tomka rodziny nie liczę.:-(

Ostatnia edycja:
O matko... Dzagud a gdzie Wy się z tym wszystkim pomieścicie?? :szok::szok::szok::-D
My lajcikowo podchodzimy do prezentów ;-) Piotruś w związku z wiecznym chorowaniem i przebywaniem w domu dostał w weekend stolik + krzesełko + sztalugę do rysowania (taką z Ikei) i urządziliśmy mu kącik zabaw intelektualnych ;-) Trafione w dziesiątkę - strasznie lubi się tam bawić :tak:
W prezencie na Mikołajki może pójdzie na spacer... :confused2:

Jolka fajny ten helikopter, ale pomysł Dzagud z tą matą też fajny ;-).
My już też większośc prezentów mamy kupione i są to min.
dla Laury:
Geschenkefinder - TOYS"R"US

BELUGA Standtafel MAXI Tafel magnetisch mit Zählrahmen bei eBay.de: Schreiben Malen (endet 03.12.09 20:07:04 MEZ)
pralkę którą można mieć podczas kąpieli i wlewać w nią wodę, ale nie znalazłam linka
ciastolinę taka jak Luka wkleiła i klocki drewniane,
z Vaneską mamy problem na razie kupiliśmy zbawkę edukacyjną i pomysły się skończyły a chcielibyśmy jeszcze coś konkretnego na roczek kupić.
Napiszcie jeszcze co kupujecie małżom bo ja jak zwykle mam z nim problem może od was coś podpatrzę:sorry:.

reklama
Czyli ja jestem do tyłu z prezentami świątecznymi, bo nie mama jeszcze dla nikogo nic, i prawdę powiedziawszy dopiero zaczynam się zastanawiać co komu można by kupić , aj ja to zawsze na ostatnią chwilę i zawsze wszystko w biegu.
Ale na mikołaja dla Nati kupiliśmy zjeżdżalnie smoby do domu, takie cuś
ZJEŻDŻALNIA SMOBY 95 CM tOBOGGAN XS SLIDE (837600886) - Aukcje internetowe Allegro
A na gwiazdkę dostanie piłeczki do basenu co by mogła do suchego basenu zjeżdżać. Już widzę jej minę na to wszystko, szczena jej opadnie:-):-):-)

Do góry