reklama

Popsuty czajnik, woda primavera

reklama
Rozwiązanie
Popsul mi sie czajnik czy moge zrobic mleko z woda primavera zamiast przegotowna z czajnika? Nadaje sie ta woda do robienie mleka?
Osobiście robię dziecku mleko na tej wodzie i nic się nie dzieje. Podgrzewam w mikrofali wsypuję proszek i mieszam. Proszę was nie popadajcie w paranoje. Gdzieś jeszcze czytałam, żeby i butelkową wodę przegotować. Dla mnie to non sens. Wlewam i tyle. Jestem pewna że twoje dziecko nie umrze
reklama
Nigdy nie daje z kranu. Może zależy od miasta, ale u nas śmierdzi i ma tyle kamienia, że dna w garnku nie widać. Mnie też od zawsze uczono, że się jej nie pije bez przegotowania. Już nie mówiąc, że jak mieszkałam w Bieszczadach to woda leciała z soliny. (Tam zatopiona wioska), zresztą co chwilę słychać ogłoszenia, że się nie nadaje do picia, bo bakterie wykryli. Oczywiście teraz jest eko i takie picie jest bardzo polecane, a woda uznawana za super czysta i zdrowa. Także jak ze wszystkim, co kto woli.
Daje Primavere i żywca od urodzenia. Na poczatku przegotowalam, teraz tylko podgrzewam, moja mała ma rok.

Ostatnia edycja:
Tak poprostu z kranu? Czy destylowaną?
Mi mama od zawsze mówiła "nie wolno pić wody z kranu bo będzie brzuch bolał" [emoji6] i tak zostało do teraz. Córce mówiłam tak samo[emoji12]
Kiedyś woda z kranu była brudniejsza, dziś jest lepiej oczyszczana. O jakości wody w swoim kranie możesz się dowiedzieć w lokalnych wodociągach. Coraz więcej miast ogłasza, że u nich wodę z kranu można pić. Ja pijalam i starszemu dziecku też pozwolę, ale nie niemowlęciu. To już raczej kwestia smaku.

reklama
Na stronie naszego miasta jest napisane, ze woda jest teraz dezynfekowana promieniami UV, bo chlor był wyczuwalny przez konsumentów. Oczywiście podane normy, a kamień wytrącający się w czajniku to minerały i lepiej pic bez gotowania. Jeśli leci gnojówka brązowa to tylko więcej żelaza :D, ale warto się wstrzymać, aż sie kolor poprawi :p.

Starałam się tam do pracy, moze się kiedyś uda i po tym zacznę pić wodę z kranu, albo wręcz przeciwnie :p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry