reklama

Popsuty czajnik, woda primavera

reklama
Rozwiązanie
Popsul mi sie czajnik czy moge zrobic mleko z woda primavera zamiast przegotowna z czajnika? Nadaje sie ta woda do robienie mleka?
Osobiście robię dziecku mleko na tej wodzie i nic się nie dzieje. Podgrzewam w mikrofali wsypuję proszek i mieszam. Proszę was nie popadajcie w paranoje. Gdzieś jeszcze czytałam, żeby i butelkową wodę przegotować. Dla mnie to non sens. Wlewam i tyle. Jestem pewna że twoje dziecko nie umrze
reklama
Też z ciekawości. Skąd masz takie informacje ? Studia, czytanie, zainteresowania ? Ja po biologii, ale chyba się trochę przeterminowałam, bo pisze wszystko z dystansem, żeby nie wprowadzać w błąd, chociaż moja wiedza wskazuje na co innego.

Mam znajomych pracujących w sanepidzie oraz w miejscu uzdatniania wody. Rozmawialismy wielokrotnie na temat zdatnosci wody miejskiej do picia 🙂

Zdradzisz na co wskazuje Twoja wiedza? 🙂

Mam znajomych pracujących w sanepidzie oraz w miejscu uzdatniania wody. Rozmawialismy wielokrotnie na temat zdatnosci wody miejskiej do picia 🙂

Zdradzisz na co wskazuje Twoja wiedza? 🙂
Mysle tak jak Ty. Studiowałam toksykologię środowiska. Wtedy temat wody mnie interesował, ale szybko z głowy wszystko paruje. Ogólnie wiem, ale żeby wytłumaczyć trzeba się odświeżac, zrobiłaś to za mnie ;D

.
IMG_20200522_174704.jpg

Tak szczerze to nie za bardzo rozumiem jaki jest sens w takim przygotowywaniu mleka. Nie można od razu schłodzić wody do tych 37 stopni i rozpuścić mleko? Zawsze mówią, żeby nie była to gorąca woda bo właśnie wtedy mleko traci te cenne składniki.
Ja mysle, że tu bardziej chodzi o sens przegotowania wody najpierw i później zrobienia w tej cieplej mleka. Nigdy bym nie zalała mieszanki wrzątkiem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry