Ja też nie pieluszkuję szeroko. Chirurg niby w zaleceniach napisał ale powiedział, że wystarczy trzymać go przy odbijaniu odpowiednio tzn. z ręką między nogami a nie pod tyłkiem i tyle Pod koniec sierpnia idziemy na kontrolę.
reklama
mysz1978
Fanka BB :)
mialam tydzien temu to USG bioderek, ale albo taka lipa (no bo czego sie spodziewac skoro pan doktor zapisuje co 5 minut pacjentow...) albo wszystko w porzadku, bo absolutnie nic nie kazal robic z Jasiem. Tylko przyjsc na kontorole za 4 miesiace i tyle.
no ja kłade kacperka na moim brzuchu i jak go nosze to tez ma nozki szeroko. dodatkowo ćwicze z nim kolka szeroko poruszajac nozkami i spi wlasnie z szeroko rozlozonymi nozkami. moze to straczy? bez sensu jes to pieluszkowanie. pampers tez jest dosc szeroki. za niedlugo ide na kontrole to zobaczymy co mi powie.
po usg okazalo sie wowczas, ze odwodzenie pełne tlyko, ze panewki niedojrzale. o co chodzi??
po usg okazalo sie wowczas, ze odwodzenie pełne tlyko, ze panewki niedojrzale. o co chodzi??
krupka
Entuzjast(k)a
To jest tak, jakby tryby - wiesz 2 koła się zazębiają, a tutaj kość udowa zazębia się w panewce. Czasem ta kość się nie zazębia a trze jakby o tę panewkę. Są w sumie 4 stadia tego zazębiania - IA są zupełnie prawidłowe, a IV to dysplazja biodrowa. Zobacz w książeczce, moze lekarz wpisał rozpoznanie. U mnie było na początku IB i IIA - zalecenie pieluszkowanie. Z zalecenia wywiązywałam się niezbyt sumiennie bo mi szkodsda było małego - było goraco a on miał mieć jeszcze 2 pieluch y na sobie!! Poza tym mały jak leży to i tak ma nóżki na żabkę (sam je tak układa). Po 2 tyg było już Ia i Ib, po kolejnym tygodniu obydwa stawy - IA
reklama