Lemoniada idź do 4 lekarza ;-) Czwartej opcji nie ma - musi "wybrać" którąś z już ci znanych

Paranoja z tymi lekarzami....
Malgo pani zbadała Radka tak, siak i metodą Vojty. Powiedziała mi, że na 7 badań Vojty może się lekko przyczepić do 2 (wolałam nie pytać do czego

) i że do 3-4 to jest w normie. Mały ma lekką asymetrię w prawo ale nie utrwaloną więc układać zabawki po drugiej stronie aby aktywizować lewą stronę. Napięcia wzmożonego nie ma. Ma jeszcze dość silny odruch chwytny ale jeszcze troszkę czasu może mieć. Mam mu póki co nie dawać zabawek do ręki, żeby ich nie chwytał .... Mamy się pojawić po 3 miesiącu, bo wtedy już więcej widać i będzie można porównać. No i z zadań domowych masaż shantala, bo nikomu nie zaszkodzi a ładnie uspokaja i rozluźnia maluchy.
Już dziś się masowaliśmy....mały pięknie się uspokoił aż mój M. przyszedł sprawdzić do łazienki czy żyjemy, bo taka cisza

Aaaa i powiedział mi jeszcze fajną rzecz, żeby nie łapać maluchów np. przy podnoszeniu za okolice karku, bo to naturalnie stymuluje je do odginania w tył....lepiej łapać pod głową.
A co do kremików to ja się czaję na to:
Elancyl : La beauté du corps sur toute la ligne - Laboratoires Pierre Fabre
Jak na siłkę pójdę to sobie to kupię co by lepszy efekt był.