reklama

Poradnik Mamuśki

reklama
Dominic, dzięki za polecenie filmu. Moja mama przyjeżdża w tym tyg. to się wybierzemy z mężem być może. Na odparzenia - sudocrem, tak jak dziewczyny radzą.

A u mnie nie wiem co jest grane. Zanika mi pokarm w jednej piersi. A drugą mam non stop twardą i nabrzmiała. Przystawiam małą do tej, co jest mało, żeby pobudzić laktację, ale to guzik daję. Do drugiej też, ale mi jakoś mało ściąga. Masakra. Jestem zasmucona, bo to chyba początek końca :-(
Jakieś rady?? Plissssssssssss

Asiaciur nie pomogę z pokarmem. Moje piersi się zbuntowały i od dłuższego czasu nie mogę z nich wycisnąć ani mililitra więcej. Młody dostaje więcej MM niestety:-(

A u mnie nie wiem co jest grane. Zanika mi pokarm w jednej piersi. A drugą mam non stop twardą i nabrzmiała. Przystawiam małą do tej, co jest mało, żeby pobudzić laktację, ale to guzik daję. Do drugiej też, ale mi jakoś mało ściąga. Masakra. Jestem zasmucona, bo to chyba początek końca :-(
Jakieś rady?? Plissssssssssss

Kochana, u mnie w prawej piersi od czasu kiedy mi ją zawiało jest bardzo mało pokarmu.
Kiedy przychodzi jej kolej muszę jeszcze podawać lewą, żeby mała dojadła. Także teraz w lewej mam bardzo dużo pokarmu. Nieraz ściągam z niej i podaję małej z butli.
W każdym razie chodzi mi o to żebyś wogóle się tym nie przejmowała, bo organizm tak się dostosuje do potrzeb małej, że napewno wystarczy pokarmu.

asiacur i nigdy nie myśl, że to początek końca. Ja tak myślałam już w 2 tyg życia małej a do dziś karmię. Są lepsze i gorsze dni, kiedy muszę dokarmić MM, ale moje karmienie nadal trwa i mam nadzieję, że potrwa jeszcze przynajmniej kilka miesięcy.

Asiacur a spróbuj Pole przystawić do piersi na pozycje "spod pachy" czasem dziecko wybiera sobie bardziej lubianą pierś do ssania bo mu wygodniej i lepiej ssie, jak ją weźmiesz spod pachy to wtedy ją "oszukujesz", może będzie lepiej ją opróżniać i wtedy pojawi znów się więcej pokarmu. a jeśli nie to się nie przejmuj, mam koleżankę co tylko jednym wykarmiła swoje dziecko i dała radę tak przez 3 miesiące.

DOMINIC ja tez bym powiedziala bepanthen, krochmal, sudocrem a jak juznic nie pomoze to swietny jest tormrntiol wlasnie

ASIACUR nie sadze ze to poczatek konca, mysle ze dobrze ze przystawiasz do tej slabszej piersi, ale z drugiej stroony musisz tez do tej nabrzmialej coby sobie ulzyc, najlepiej dokladnie z tej strony gdzie jest wlasnie nabrzmiala. a jak nie pomoze to znam przypadki kobiet ktore jedna piersia karmily ponad rok, wiec nie zalamuj sie, bedzie dobrze!

reklama
Dominic Mikołajowi wysypało tyłek i zrobił się czerwony, przestałam używać chusteczek i myję wacikami z wody i smaruję maścią którą przepisała mu lekarka (robioną) a jak się skończy to kupić mam Linomag i samrować zapobiegawczo. Sodocrem ma w składzie cynk i działa zasuszająco wiec to na odparzenia a zapobiegawczo coś lżejszego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry