Marcelinaa
Fanka BB :)
Moja położna mówiła że jak mam wybrać to lepiej na rotawirusy podobno....
a mi że na pneumokoki buahahahaha
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Moja położna mówiła że jak mam wybrać to lepiej na rotawirusy podobno....
a mi że na pneumokoki buahahahaha

Mnie się wydaje, że to czy wklęsły czy wypukły (poza stanami chorobowymi jak przepuklina) zależy od tego jak zawiążą dziecku pępowinę przy porodzie.
Położna mnie uspokajała, że może ja miałam z kimś kontakt w ciąży i mały ma przeciwciała a pediatra stwierdziła, że szczepionka jest podskórna i jak się dziecko odrobinę poruszy i szczepienie "wejdzie" głębiej to może bąbel nie wyjść
I bądź tu mądrym......ponoć i tak się nic z tym nie robi do roczku jak jest II dawka 

i przestał ssać
. Cwaniak.

Tak jakby mu sie w pieluszce nie miescilo mimo, ze przebieram go co 2 godziny przy kazdym karmieniu. Mam pieluszki Pampers max dry jedynki, czy jest cos bardziej pojemnego? Zdarzylo wam sie podobnie?
ale jakoś to rozłożymy na kilka miesięcy.Lekarz i położna powiedzieli ,że to nie jest tak ,że gdy zaszczepisz maluszka to on nie zachoruje ,może zachorować lecz będzie o wiele łagodniej przechodzić chorobę.Znajomi zaszczepili swojego malucha i wylądowali z nim w szpitalu ale tylko na 2 dni nie na 10.Szybko wyzdrowiał i wypuścili ich do domciu.Pierwsze szepienie mamy w 7 tyg.Za szcepionkę 5w1 płacę jakoś około 120 zł. i za rotawirusy szczepionka o nazwie rotarix 340zł.w aptece internetowej.Na pneumokoki będziemy szczepić dopiero od 6 mieś.od tego czasu jest jedna dawka mniej czyli 3 a nie 4 .
skutki uboczne masakryczne:-(