reklama

Porady na CITO!

reklama
Ja tam u Bartka nic nie widzę.... Bez kitu.

Dziewczyny czy białe grudki w kupie to problem? W tym tyg nie ma pediatry a my zmieniamy to mleko z nan ga na nan 2 i nagle z jednej kupy sa codziennie 2 lub 3 i raz śluz,białe grudki. Tzn ze nie toleruje go?

kornela nie wiem jak u was roszerzanie diety, nie pamiętam, ale u mojego zdarza sie kupa o 4 kolorach. nie sądze aby to było coś złego. raz miał białe grudki, ale nie pamiętam po czym. była ciemna kupa i białe grudki, chyba dzień wcześniej zjadł śliwki i go trochu szczysciło.

Drogie koleżanki. Dzieci ząbkują średnio od 3 msc do 3 rż. Nie dajmy się zwariować,że wszytko to wina zębów ;-)
Wg mnie końcówka i samo przebicie dziąsła może być mocno bolesne. Ale to ok 2-3 dni. Najczęsciej 1 dzień lub nawet kilka godzin.
Tak jak Makota pisze widać kształt zębów i po odległości od szczytu dziąsła widać kiedy może wyjść. Obrzęk czasem mniejszy czasem wiekszy, może się pojawić już w dniu przebicia.
Mój nabył w ostatni weekend 2 zęby.
Z dziecka w świetnej formie w ciągu 10 min zrobił się "kapeć". Ból w oczach było widać,ciche pojękiwanie, nawet chyba to gorsze było od płaczu. Detinox i Ibufen dały radę. W środku nocy 3 min panicznego płaczu i ząb był.
2 wyszedł dzień później też z 3 min strasznym płaczem.
Do tego dziecko z infekcją : katar, kaszel, stan podgorączkowy. Ale to zupełnie 2 odrębne sprawy

Czy Wasze zabkujace dzieci maja kaszel?

2 tyg temu bylam z tym u pediatry. Mowila, ze osluchowo ok.

Tydz temu kontrola - ok.

We wtorek mamy kontrole. Adas dalej kaszle.

Inhalowalam. Goraczki brak, ale ja choruje bez goraczki

Gdyby byl chory mialby katar i temp? Bo juz mnie to meczy :/

Makota kaszel może dość długo się utrzymywać po infekcji.
Może też być od spływającego gardłem kataru, nie furczy Adasiowi nic w nosie?
No i mój czasem pokasluje jak ma duży rzut śliny.

Ząbkowanie samo w sobie nie powoduje kaszlu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry