reklama

elifit
Moderatorka
Ja tam uważam że dużą rolę w wadze odgrywa genetyka.  Jak dziecko ma drobnych rodziców to też będzie drobne. Jak dużych to będzie pulpecik. 
I tak ten tłuszczyk ZGUBIĄ jak zaczną być mobilniejsze.
Trochę ci lekarze przesadzają.

I tak ten tłuszczyk ZGUBIĄ jak zaczną być mobilniejsze.
Trochę ci lekarze przesadzają.
malgorzatkar
Fanka BB :)
Cyc przed samym pobraniem
Limonka a co jest złego w 75 centylu? Moja Ola długo była z wagą koło 90, wzrostem 90-95, potem spadła z wagą na 75, obecnie koło 50, wzrost nadal w okolicach 90 i jest ok.najgorzej, jak np wzrost 10 a waga 90 lub odwrotnie, albo jak zaczyna szybko zmieniać centyle.

Limonka a co jest złego w 75 centylu? Moja Ola długo była z wagą koło 90, wzrostem 90-95, potem spadła z wagą na 75, obecnie koło 50, wzrost nadal w okolicach 90 i jest ok.najgorzej, jak np wzrost 10 a waga 90 lub odwrotnie, albo jak zaczyna szybko zmieniać centyle.

Ostatnia edycja: 

Kum

limonka nie martw sie w ogóle. sprawdz tylko jak dziewczyny radzą siatkę wzrostową.
mojej koleżanki córka była okrąglutka. jak miała 10miesięcy pamiętam jak sie śmiali że można jej w fałdeczki wlożyć 5zł i go nie widać. troche późno zaczęla chodzić z powodu masy, ajkos ok 15miesiąca ale teraz ma 3 latka i jest chudziutka!!! spaliła jak zaczęła zwiedzać świat !

mojej koleżanki córka była okrąglutka. jak miała 10miesięcy pamiętam jak sie śmiali że można jej w fałdeczki wlożyć 5zł i go nie widać. troche późno zaczęla chodzić z powodu masy, ajkos ok 15miesiąca ale teraz ma 3 latka i jest chudziutka!!! spaliła jak zaczęła zwiedzać świat !
Lilla My
Limonko dzieciaki skokowo rosną. Raz są w górze raz w środku skali.

s.michalina
Limonko dolaczam do chóru optymistów. Nie martw się i nie daj sobie czegoś wkrecic.

reklama

limonka8721

Dzięki :dziewczyny 
 wiecie to nie chodzi o to ze jest na 75 centylu tylko ze znów skoczyła do gory i po prostu się zastanawiał czy dobrze ja karmie. Wzrost ciężko powiedzieć dzisiaj tesciowa mierzyła to wyszło ponad 70 cm a wiec poza górną granica siatki. Ale tatuś jest duży wiec myślę ze julkcia wdała się w niego. W diecie zmieniła jedynie częstotliwość dodawania kaszek. Na razie daje tylko do nocnego mleka klkeik.