reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady na CITO!

reklama
Na poczatku pil nan 1 ale byl bol brzuszka,zaparcia i zalecila nan ha 1 i sie unormowalo. Po 6 miesiącu zalecila stopniowo przechodzić na nan 2 zamieniają jedno karmienie,ale juz od tygodnia podaje mu to mleko i jak kupa jest gesta to jest ok a czasem taka luzna i śluz,dzisiaj to aż taka galareta z tego śluzu. Nie chce mu szkodzić tym mlekiem wiec jutro lecę do pediatry.
Zalamac sie idzie....

A dlaczego? Nie wiem Tusiu,on nie miał stwierdzonej alergii tylko zalecila to mleko ze względu na bole brzuszka.
Chyba jednak przejdziemy na nan ha 2 tylko chce to skonsultować bo potem powie ze sama eksperymentuje

A może trzeba probiotyk?

Ostatnia edycja:
z hippa jest marchew zieminiak i dynia ziemniak. samego ziemniaka nie widziałam jeszcze.
jest jeszcze szpinak i ziemniak. chyba gerber. Adaś lubi :-D

Tak sobie myślę, że jak przetwory z ziemniakami można to i ziemniaki. Niemcy mają słoiki z sałatką z ziemniaków, czyli ziemniaki z przyprawami.

Dziewczyny jak zwykle na szybko.

Byłam z julką wczoraj na ważeniu. Przytyła 900 gram w 6 tygodni znowu mi powiedzieli, że za dużo bo wyszła ponad 75 centyl a juz ładnie szła po linii. Nie wiem jak już mam ją karmić. Może to przez to, że dodawałam kleik i kaszkę do mleka?? Ale ona po jedzeniu maruda jest jak daje jej mniej?? Obiadku też zjada cały słoiczek duży. Już nie wiem co robić:/

Ja bym się nie przejmowała.
Ci lekarze czasem mnie wkurzają. Chcą żeby dziecko szło " po linii". Wiadomo,że nie powinno popadać w skrajności , ale jeden przedział w dól czy w górę to nadal norma.

A jak ze wzrostem?

Ja bym się martwiła gdyby przekroczyła siatkę wagowo a wzrostowo mocno odstawała.

Jak za mało przybiera też źle, a niektóre dzieci są i będą drobne i już.:tak:

reklama
U nas z kolei pediatra mowila aby wprowadzic mm i wiecej kaszy, bo Adas jest w dole siatki. Ja rozumiem kasze 2 razy dziennie zamiast raz i mm po kapieli, ale ona proponowala 3 razy kasze i 2 razy owoce ;)

Limonka, musisz to wyposrodkowac ;)

Do góry