reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Porady na CITO!

Są dwie główne substancje paracetamol i ibuprofenum. Mozna je łączyć. Nie mozna łączyć dwóch leków o tym samym składzie.
Zdrowia dla Mel [emoji8]

reklama
Ja dla starszaka ma kidofen duo. Jest to polaczenie paracetamolu i ibuprofenu. Nie pytajcie ile info w ulotce na temat negatywnych skutkow. Moj syn ma max dwa razy w roku kiedy ani paracetamol ani ibuprofen zbytnio nie zbijaja mu goraczki a to dziala i to dosc szybko.

Michasia ciesze sie, ze goraczka spadla i trzymam kciuki .

GiB ten kidofen to chyba na receptę? Ja też mam. Miałam go wykupić gdy Natala miała afty po antybiotykach i innych badziewiach. Ale jeszcze anirazu nie użyłam. Stoi zapakowany na te gorsze czasy, które mam nadzieję nie nadejdą.

Pomiędzy 3 a 4 biegunka. :( teraz temp 37 więc jest ok ale jęka.
Wczoraj byla cały dzień na cycu o herbatce cienkiej z cukrem i probiotyk dałam. Dziś chyba to samo choć nie wiem czy nie dac jej czegos do jedzenia. Co myślicie?

Może to nie na cito, ale porady potrzebuje.
Jakieś 3/4tyg zaczęłam wprowadzać oliwii gluten. Po jakimś czasie pojawiły się suche plamy na skórze na rękach (miała już kiedyś takie, nie doszłam po czym) teraz w miedzy czasie niefortunnie jadłam orzechy, miód i cytryny. Odstawiłam powyzsze oprócz glutenu no i te placki wysuszone nie schodza.
na chwilę obecną żadnych innych dolegliwości, kupa normalna (jakiś czas temu była brzydka - ale nie wiem czy to nie zęby) czy przy nietolerancji glutenu powinno pojawić się coś jeszcze? Od jutra odstawie tez ten gluten ile czasu to może schodzić? Iść z tym do lekarza?

Załączniki

• 1429638574204.jpg
    1429638574204.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 104
  • 1429638598133.jpg
    1429638598133.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 102
reklama
Kasia plamki natluszczasz kilka razy dziennie. Schodzenie plam ok 2 tygodni. Gluten jezeli dawalas wczesniej i sie nic nie dzialo mozesz zostawic. Oprocz wysypek bole brzuszka, inne kupy np sluzowe, czasami wymioty.

Do góry