reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

Ja nie wiem Anita co Ty musialas nawywijać w poprzednim wcieleniu ze w tym tak ciagle Ci wiatr w oczy wieje...

Nie pomoge bo nie znam sie wogóle na tematyce przedszkoli

reklama
anita moja koleznak byla w komisji rekrutacyjnej do przedszkola (fajnie brzmi nie?), ona mieszka w malej miejscowosci tuz pod Warszawa, wiec tam sa zupelnie inne kryteeria niz w Warszawie

mowila mi ze u inch byly takie kryteria: (oprocz ministerialnych of kors)

kto mieszka blizej przedszkola:confused:
kto ma rodzenstwo w tym samym przedszkolu

no i po rozpatrzeniu wszystkich wnioskow, okazalo sie ze maja 10 dzieci z identycznymi kryteriami a miejsc 3, no i polecieli po dyskusji w typie czy ktos zna dziecko, czy nie ( niezle kryterium co?), a potem doszli do wniosku ze poleca po starszyznie:dry:

dodam ze moja kolezanka robi ksiegowosc w tym przedszkolu (za darmo) i jej corka sie dostala tam bez spelniena zadnego kryterium, c'est la vie:dry:

plus wysyp pseudo samotnych matek, gdzie byla tam laska, niby samotna, nie pracujaca, utrzymujaca sie z zasilku 300zl miesiecznie, swietne co?

chyba nie masz szans dowiedziec sie czy faktycznie u ciebie wszystkie dzieci byly samotnych rodzicow, pozostaja tylko odwolania, plus wizyta u pani dyrektor z kwiatkami i ew jakimis czekoladkami i proszenie

Ostatnia edycja:
dziwna opcja
u Was nie bylo tych elektronicznych formularzy?

odwoluj sie, zrob dym i walcz o swoje
to jest totalnie niesprawiedliwa akcja, zreszta jak caly system przedszkolny a wlasciwie jego brak

teraz to kiedy dziecko jest trzylatkiem nie ma nic do rzeczy
wazny jest rocznik i tyle
to jest zw z tym ze maluchy ida do szkoly rok wczesniej jako szesciolatki

w mniejszych miastach jest zupelnie inny sposob rekrutacji niz w wiekszych, przedszkole moze sobie ustalic dodatkowe reguly przyjecia niestety

Prosze o rade
Sprzedałam dwie rzeczy dla tego samego kupujacego, w aukcji nie mam nic na temat :za przesyłkę płacisz tylko raz"
Dostalam przelew za ubranka i za przesyłke tylko z jednej aukcji i tak mocno zanizona bo 5 zł a ciuszki ciezkie bo to komplety 3 czesciowe z jeansami wiec z 10 zapłace jak nie wiecej
Co mam zrobić? upomniec sie o głupie 5 zł????

Kamila a nie pisalas ile kasujesz za przesylke?
Nie wiem jak to na allegro jest bo na ebayu cena za przesylke musi byc podana.

Na kazdej aukcji mam cene 5 zwykły 6 priorytet
I skoro laska wygrywa dwie aukcje i ma cene za przedmiot + cene za przesyłkę to chyba powinna zapłacic
Ja to taka jestem ze mi głupio tak pisac do niej :zawstydzona/y:
Nie wysłałam jej tego dzisiaj bo cały czas mysle co zrobic

reklama
No to jej napisz że zapłaciła o 5 zł za mało za przesyłkę, bo są one ciężkie i niestety nie wyślesz obu paczek za kwotę jednej przesyłki. Jak nie dopłaci w ciągu tygodnia to wysyłasz za pobraniem ;-)

Do góry