góralka
Fanka BB :)
sa raa pewnie jak wszędzie można spotkać ludzi i taborety, pracowałam kiedyś w pomocy społecznej i wierz mi to naprawdę cieżki kawałek chleba. nie mogłam sie pogodzić z tym, że w naszym kraju można wspierać jedynie patologię, bo ustawodawca wymyślił, że pomoc społeczna przysługuje bezrobotnym, uzależnionym, karanym, niepełnosprawnym, samotnym, wielodzietnym itd, a tak zwanym "normalnym" rodzinom, gdzie oboje rodzice tyrają, nie pija, nie ćpają, nie rozwodzą się dla uzyskania statusu samotnych - nic nie przysługuje. nie dziwię się, ze ludzie są rozgoryczni, ale ktoś wybiera rządzących, którzy uchwalają takie ustawy. gdyby to zależało odemnie żaden alkoholik, ćpun, karany itp nie dostaliby ani grosza z państwowej kiesy, od tego są różne fundacje i organizacje pozarządowe. nie rozumiem, dlaczego mam przez kilkadziesiąt lat łożyć na pijaka, który na własne rzadanie zniszczył sobie wątrobę i teraz faktycznie jest niepełnosprawny, ale nie przepracował w życiu ani miesiąca. przecież oni dostaja taką kasę jak ludzie płacący latami skłądki w zus.