reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

POROD:)co?gdzie?kiedy?z kim?jak?itd

witam dziewczyny jeszcze jestem w domu i czekam na poród z utesknieniem chciala bym wiedziec kiedy sie kacper urodzi ale to tylko on wie kiedy go zobacze brzuszek mi sie napina ale nie powiedziała bym ze jakos regularnie
aniasorsha u mnie tez jak u ciebie kacper sie udzil pierwszy i witał rodziców kopniakami a dzisiaj tak leniwie sie przekreca ze zaczełam sie niepokoić ale narazie nie panikuje wiem ze maluszki tuz przed porodem wiercą sie mniej i bardziej delikatnie i to chyba jest prawda bo nawet w nocy jak sie kładłam spać na prawy bok to on zawsze mi dawał znać zebym sie przekreciła do go gniote a od kilku nocy jest spokojny i nareszcie moge spac na tym boku na którym zawsze spałam chociaż ostatnio nie moge sobie znalesc miejsca w łóżku i mam problemy ze snem

reklama
A ja właśnie wróciłam od lekarza i po badaniu stwierdził, że nie ma żadnej (!!!!) gotowości..... Ale to się może zmienić w każdej chwili. Mam się w terminie czyli wg obliczeń lekarskich 8.06 zgłosić na ktg do szpitala. Wg moich obliczeń to mam termin na 5.06 a wg ostatniego usg na 1.06:))) czyli na wczoraj:))) ;D Czekam więc do 8.06........ Też nie zauważyłam żeby mi czop odszedł ani żadnych innych objawów zapowiadających poród a lekarze straszyli, że napewno przed terminem urodze ze względu na skróconą szyjke i na zagrażający poród w 23 tc.... A tu nic!!!!!! CZEKAMY......

sumka - rodzisz w sw zofii, czy mi sie cos pomylilo??? masz tam lekarza prowadzacego??
w poniedzialek ide na konsultacje do ordynatora sw zofii - zobaczymy co powie:))))

dziewczyny, zobaczycie juz niedlugo wszystkie urodzimy:)))i bedziemy tulic nasze malenstwa:))) :) :) :) :)
agusia24 - Ty sie tak nie spiesz, na mnie poczekaj:)))))

wlasnie wrocilam z ktg - zzapis bardzo doobry:) :) :)
jechalam z taksowkarzem jajcarzem i mi humor poprawil, on twierdzi ze to nie on tylko zycie:)))))) ;) ;)

Klamka u mnie lekarz wpisał po ostanim badaniu, takimi duzymi literkami- brak gotowosci do porodu hihihihi

Nasi lekarze to chyba wieksi panikarze niż my:))) Ale póki nie stuknie 40 t+ 3 dni ze wzgledu na dłuższe cykle to nie zamierzam się martwić. Bedzie dobrze:))

Fajnie Aniu, że ktg w porządku, i z malenstwem tez na pewno jest dobrze, a i faktycznie warto iść zawsze w takim przypadku na konsultacje do innego lekarza.

Agusia a Ty jeszcze zobaczysz, że będziesz nam towarzyszyla długo, długo, długo, u mnie tez silne bóle miesiaczkowe, a lekarz powiedział, że porodu ani widu ani słychu ;)

Tak Aniu76 ja się uparłam na Św. Zofię bo mam tam najbliżej, i opieka super. Mam tam lekarza i chodziłam do akredytowanej przez nich szkoły rodzenia ;D ;D ;D i mam nadzieję że mnie nie odprawią z kwitkiem :laugh: A ja mam ktg dopiero 12.06

dzieki Sumka:))) bo ja sie zaczynam zastanawiac nad porodem w tym szpitalu, tylko nie chodzilam do lekarza od nich ani do szkoly...
a oni tak z ulicy nie biora...
zapytam ordynatora czy to jest mozliwe:)))oby:) jak nie to zostanie mi inflancka...

A ja dzisiaj w nocy miałam potworne skurcze łydek i to mimo że birę magnez 3 razy dziennie i Nospe forte 2 razy dziennie. Brzuch też mi się napina - ale na to już prawie nie zwracam uwagi - bo mam tak już od marca conajmniej.

Aniu bardzo sie ciesze ze badanie w porzadku ;)

Anius ja tez ide na wywolanie ale 14.06 jesli do tego dnia nie urodze wiec stracha mam ;)

reklama
Aniu76 skoro będziesz na wizycie u ich lekarza, to już jesteś z nimi zwiazana ;D ;D ;D ;D A znam osoby z ulicy które tam rodziły i było bez problemów ;D

Do góry