• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród Poznań- Polna? WADA SERCA u matki

Hej. Czy któraś z Was wie jak wygląda obecnie sytuacja na polnej? Jest coś lepiej? Czytałam sporo opinii i większość jest negatywna :( ze względu na cukrzycę ciążowa lekarz kieruje mnie do szpitala III referencyjnosci.
Oprócz ordynatora porodówki który mi nie przypadł do gustu i był nieprzyjemny (być może zły dzień a być może brak wystarczającego poziomu empatii) to wspominam pobyt super. Dobre jedzenie, sympatyczne pielęgniarki i polozne, piękne sale porodowe, olejki zapachowe, miły cały personel. Rodziłam w sierpniu 2024. ;)

reklama
Hej. Czy któraś z Was wie jak wygląda obecnie sytuacja na polnej? Jest coś lepiej? Czytałam sporo opinii i większość jest negatywna :( ze względu na cukrzycę ciążowa lekarz kieruje mnie do szpitala III referencyjnosci.
Nie wiem jak dzisiaj ale niecałe 3 lata temu tam spędziłam prawie 3 tygodnie i wspominam dobrze, mimo, że i wtedy było mnóstwo negatywnych opinii. Ja byłam z innego powodu niż cukrzyca, ale zawsze byłam w sali z dziewczynami z cukrzycą. Było lato, było gorąco, było nas 5 w sali. Ale ja tam nie byłam odpoczywać i relaksować się tylko walczyć o zdrowie dziecka. Tam gdzie byłam położne były miłe. Codziennie był obchód lekarzy i krótka rozmowa z każdą pacjentką. Częste usg. Mój profesor dość zainteresowany moim przypadkiem więc nawet czasem zajrzał, zapytał. Jedzenie było dobre. Ale najważniejsze, że dzięki opiece tam dziecko urodziło się w dobrym stanie a leczenie po narodzinach było kontynuowane na dobrym oddziale neonatologicznym.
Może to kwestia na kogo się trafi, ja nie narzekałam.

Jeśli jesteś z Wielkopolski, to chyba nie ma innego szpitala z III stopniem, natomiast dziwi, że cukrzyca ciążowa jest do tego wskazaniem, ponieważ znam osoby, które również mialy cukrzycę ciążowa (w Poznaniu), a nie mialy skierowania na Polną. Ale być może zmieniło się podejście.
Może poszukaj na Facebooku grupy Rodzę na Polnej i tam napisz do kogoś, kto niedawno rodził.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry