reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Aniołek ty się nie stresuj takimi małymi rzeczami! To jakie masz pieluszki to tylko twoja sprawa, a poza tym powiem Ci że dada wcale do najtańszych nie należą, ostatnio w biedronce przeliczałam i koszt 1 pieluszki to 0,50gr czyli bardzo podobnie jak pampersy! A poza tym ja sobie bardzo dada chwalę! Co do happy to opinie są różne. Moja Alicja miała od nich uczulenie... fakt te wycięcie na pępuszek jest wygodne, ale pieluszkę która nie ma takiego wycięcia możesz wywinąć i też jest ok!!

A przy pobieraniu Ala płakała, bo pobierali jej z paluszka i pani musiała naciskać, żeby krewka leciała i to było dla niej najgorsze, bo samego ukłucia w ogóle nie poczuła...

reklama
rosnie i zaczyna powoli sie komunikować i interesowac otoczeniem :tak: Kluska sie robi ;-) Juz niektore ciuszki za male ;-)
Glowka juz tak nielata choc nie jest sztywna to juz inaczej sie ja trzyma :tak: Noooo ja jestem zakochana w niej ;-):-)
W srode ide na kontrole do srodowiskowej do przychodni naszej :tak:

melduję się i ja, ja po dzisiejszej wizycie, na którą zabrałam mojego mężulka. ale był słodko ze stresowany szedł ze mna pierwszy raz. dzidzia się zdrowo rozwija, mierzy 16-17 cm, waży 400 gram. oczywiście cholera mała była taka"aktywna", że nie wiemy na 100% kto w brzusiu.ale prawdopodobnie dziewucha, jestem zszokowana bo przeczucia mówiły że synus. mąż się zaciesza bo chciał córkę.w czwartek idziemy na 3d ale nie wiem czy nie za wcześnie bo to dopiero 21 tc ale mąż by chciał na 100% wiedzieć czy córka, więc już na hurra wizytę umówiliśmy, najwyżej nam się nie pokaże co jest bardzo prawdopodobnie bo idziemy na 19 a nasza dzidzia w tym czasie przeważnie śpi,no i pierwsze zakupy dla szkraba mam za sobą, nawet mój mąż się wciągnął, z czego ja jestem bardzo zadowolona.

Aneczka w tym tygodniu to na 100% jeszcze za wcześnie...mi dopiero potwierdzili na na 99% w 28 tygodniu, a tak to mówili że dziewczynka na 90...więc wszystko się może jeszcze zdarzyć :-)
znam przypadek (i to w cale nie odległy w czasie bo z przed kilku miesięcy) gdzie miała urodzić się upragniona córka (po 3 synach) a tu znowu chłopczyk! Rodzice byli w szoku! a matka mówiła że gdyby nie urodziła naturalnie to myślałaby że jej dzieci podmienili....
Kasileum a powiedz te pobranie krwi Aluni robili bo za mało przybierała na cycu? biedna rybeczka! Dobrze że je ci z apetytem dodatkowe jedzonko :) moja lekarka mówiła że jak na samym cycu to dpiero po 5 miesiącu będziemy wprowadzać jedzonko...ciekawa jestem jak moja będzie zjadała...;-)
Kochane a na bioderka teraz drugi raz w 6 miesiącu się idzie? (muszę zerknąć do książeczki....)

Future powiedz od czego twoja miała koli (pisałaś że od wit D, ja kupiłam D-Vitum i wydaje mi się że od tego ją boli brzuszek, bo przedtem nie prężyła się a od kilku dni zaczęła, już jej zmieniłam na inne zobaczę czy to od tego...)

Moja niunia już turla się z plecków na boki i dookoła jak wskazówki zegara się obraca na macie edukacyjnej :) łapie rączkami i nóżkami zabawki, jest super!
Najlepiej ze mną śliewa! jak ja śpiewam to ona "zawodzi" ze mną :) można boki zrywać :)))) gdyby nie męczyły jej te dziąsła to było by złote dziecko ;))))
Wczoraj mi taką histerię odstawiła (w związku z zębami) że się poryczałam; płakałam razem z nią, bo była taka głodna a jak tylko łapała cyca to wrzask, bo ją bolało i nie mogła ciągnąć...nasmarowałam jej Dentinox-em ale też nie bardzo pomógł, dopiero jak podałam łyżeczkę paracetamolu, to jej przeszło...
wczoraj pierwszy raz sama poszłam na 1,5h na zakupy, tak się odstresowałam że zupełnie inaczej się poczułam :) stwierdziłam, że będę praktykować to o wiele częściej, bo bywają dni że sił już brak i można zwariować ;-)

Larvunia ucałuj Misiaczka swojego (jednego i drugiego) i dodaj jakąś foteczkę niuni, pewno już urosła jak na drożdżach! :**

synek

DSC09295.JPG

DSC09303.JPG

DSC09349.JPG

corcia:

Zdj%2525C4%252599cie173.jpg

DSC09189.JPG

DSC09117.JPG
DSC09157.JPG
DSC09151.JPG

larvunia śliczne dzieciaczki :-) i ta stópka malutka .. cudo:tak:

aga_80 dodaj zdjęcia swojej kruszynki, na pewno już sporo urosła. Pochwal się ;-)

Aneczka ja poznałam płeć swojego Synka w 21 tc. Troszkę się kręcił podczas badania ale lekarz był cierpliwy i wykukał tam co nieco między nóżkami. Powiedział, że daje 99 % pewności. Na każdej kolejnej wizycie potwierdzał, że chłopiec. Zresztą sami na własne oczy widzieliśmy na monitorze, kto tam siedzi. Po tym, co zobaczyliśmy.. raczej nie było wątpliwości :-D Ale USG 3D nie robiliśmy..ze względu na to, że krucho z kasą:-(

A ja w sobotę mam obronę mgr.. masakra jaki stres, ale jak nie teraz to później będzie ciężko, jak już dzidziuś będzie na świecie.

reklama
Do góry