reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Hej dziewczyny,
doszły mnie słuchy, że u nas w szpitalu, żeby rodzic z mężem to trzeba wcześniej to zgłosić, wiecie coś na ten temat, jak wcześnie to trzeba zrobić, gdzie, komu?

i mam jeszcze pytanie do Mammi i Megi83 w związku,że Wy jesteście najświeższymi mamami to mam pytanie co nam szpital zapewnia podczas całego tego pobytu. bo spotkałam wczoraj koleżankę, która na początku września rodziła i tak parę słów zamieniłam co i jak. i ona mi mówiła, że szpital do porodu dał jej koszulę, potem 2 paczki podkładów, wiadomo dla maluszka 5 szt pampersów. i takie moje pytanie czy rzeczywiście tak jest? bo jak tak to po co mam ta wielgachna torbę brać, zawszę to mężuś by mi doniósł wrazie czego.

reklama
MAMMI gratulacje:)

Aneczka87
szpital daje koszule i to jeśli chcesz to codzinnie bierzesz jeśli są - ja tak robiłam, bo po co miałam swoje brudzić. Podkłady też dostałam, dla małego 5 pieluch dziennie. Jest ok.

A wiecie zapomniałam Wam napisać, że operował mnie sam ordynator i tak szybko zdecydował o cesarce, więc ja nie wiem skąd te różne opinie na jego temat. Przemiły człowiek. I nawet jak wychodziliśmy ze szpitala to zaszedł do nas i pocieszył i pytał czy wszystko oki. Miło bardzo:)A co do krzyku maluchów to mój też potrafi dac czadu hehe ale zaobserwowałam , że to mały wymuszać , by na rączki brać, jak szybko się nauczył hmm..

A żeby rodzić z mężem nie trzeba nigdzie zgłaszać, jak akcja się rozpoczyna dzwonisz po niego i tyle, na miejscu podpisuje zgodę jakis regulamin i już - u mnie tak było- bezproblemowo

dzięki za info, to mogę zacząć torbę pakować o połowę rzeczy mniej, wkońcu na coś te składki zdrowotne są odprowadzane żeby nam zapewnić wszystko, w ostateczności naszykuje mężusiowi te pierdoły w razie czego dowiezie:-D

Megi 83 Tobie rowniez wielkie gratulacje. widzialam Twojego Julianka w szpitalu, lezal przez pewien czas kolo mojego Olivierka:-)

Aneczka, rzeczywiscie, szpital zapewnia koszule, mi przynosila polozna po sali, kiedy tylko poprosilam o nie.Z podkladami bylo tak samo.I z tymi podpaskami i tymi na lozko.Pielegniarki tez bez problemu podawaly srodki przeciwbolowe,zastrzyki badz w czopki. Czesto tez przychodzily i sprawdzaly czy wszystko jest ok. Dla dzieciaczka jest 5 pieluszek bella,jesli nie masz swoich ubranek to szpital daje takie kaftaniki i zawija dziecko w pieluszke tetrowa i rozek.Dlatego nie musisz miec swoich. Co do rodzenia z mezem to nie wiem , bo ja chcialam rodzic sama.Ale pytali sie mojego czy chce czekac pod sala czy w poczekalni.wiec pewnie nie bedzie zadnego problemu.

To prawda, nie trzeba zgłaszać nigdzie chęci rodzenia z mężem.
Mój przyszedł i dostał tylko papierek do podpisania, że zobowiązuje się do przestrzegania regulaminu i coś tam coś tam :)
Cały czas był ze mną, a gdy już urodził się Kubuś, a mnie szyli-był z dzieckiem obok, gdzie mierzyli badali itd.
Polecam poród z facetem. Niezapomniane przeżycie dla obojga. Bynajmniej u nas tak było i teraz jesteśmy sobie jeszcze bliżsi

mammi gratulacje ;) to się z megi prawie spotkałyście. my też z gają miałyśmy się w szpitalu spotkać, ale się nie udało, bo Hesia chciala miesiąc wczesniej się urodzić ;)

edit:

a tak się dziś kąpałam ;))

302226_10150353574869288_528999287_8065612_481377745_n.jpg

Ostatnia edycja:
Mammi gratulacje!!! Super, że wszystko jest ok. Czekamy na foteczki Olivierka! Wczoraj byłam na usg. :-) Moja Amelka waży już 2kg i ma takie słodkie policzki! :-) Ułożyła się już główką w dół i chyba już tak zostanie do porodu. Termin według tego usg mam teraz na 30listopada, czyli jakieś 2tyg. wcześniej. Jak dla mnie bomba! :-)A jeśli chodzi o szpital, to p.Wioleta w Szkole rodzenia mówiła, że przy przyjęciu wpisuje się kto ma być przy porodzie, a później osoba towarzysząca podpisuje ten regulamin i tyle.Future, Hesia jest urocza i już taka cwaniara, nie nudzisz się w domku. :-)

reklama
Do góry