• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Witam,
przeczytałam wszystkie posty. Siedziałam do północy ale się opłacało. Kurcze wy już dziewczyny tuż tuż. Zyczę wam powodzenia, bo lada chwila wasze maleństwa mogą sie pojawić na świecie:)
A co do imionek to nasza niunia będzie miała na imię Lilianka:) Mężowi kiedyś się w pracy spodobała i z imienia i z wyglądu:) to i niech mu będzie:) sprzeciwu nie mam, bo i mnie się imię podoba:)
Idę układać ubranka niuni do komody:) bo szafa za mała:)
Miłego dnia:-)

reklama
Lilianka bardzo ladne imie :-) Kolezanka niedawno urodzila i tez tak nazwala coreczke :-) No i Tobie Kinga tez nieduzo zostalo :-) Boisz sie?

Za 3 godziny konczy sie aukcja super kombinezonu ;-) Tego juz nie odpuszcze..budzik sobie ustawilam zeby nie zapomniec :D

Kinga moja córcia miał być Lilla, ale nie mogłam przeforsować męża... ;-)
podziwiam za wytrwałość w czytaniu, trochę już tego jest...
Nie martw się kochana, ja nawet nie wiem kiedy mi zleciało te 9 miesięcy, u ciebie będzie tak samo....

Gaja poluj, poluj na ten kombinezon, bo chłodno za oknem...;-)

Ja dziś myślałam, że listonosza uduszę! czekam jak głupia w domu od kilku dni (na ten kombinezonik co go kupiłam :) i widzę palanta i słyszę jak ładuje listy do skrzynki, no i czekam aż zadzwoni, ale nie dzwoni...więc sama wyszłam na korytarz do skrzynki a tu aviso!!! no szlag mnie mało nie trafił! Wyszłam nawet za nim do innej klatki, ale przepadł...teraz będę musiała w godzinnej kolejce odstać żeby odebrać przesyłkę! a tak mi zależało, bo chcę już wyprać żeby mi zdążył wyschnąć... :angry:

Aga..To sie wtryniaj w kolejke, bo jeszcze na poczcie zaczniesz rodzic :P U mnie listonosz np dal awizo sasiadce (nie wiem po co) a sasiadka dopiero po 2 tygodniach dala je moim najemca...a zanim oni przekazali te awizo mnie..to juz poczta zdarzyla odeslac mojego PITa...i tak jest polowa marca a ja go nadal nie mam..

Mam na oku jeszcze spiworek..akurat do wozka bedzie taki ladny...bo w sumie chcialam wozic w rozku i przykrywac kocykiem..ale nie moge sie powstrzymac :P

Kombinezon - misiek. (1512421742) - Aukcje internetowe Allegro

a kombinezon taki:
KOMBINEZON 62 (1497191605) - Aukcje internetowe Allegro

Mam nadzieje ze bedzie moj :D

gaja prześliczne! ten kombinezonik jest cudny, powodzonka w wygrywaniu! ;-)

Ja zawszę licytuje poniżej minuty, zazwyczaj się udaje...przestałam już licytować na kilka dni czy godzin wcześniej bo tylko niepotrzebnie cenę podbijają inni...a tak to rach ciach i jest :-)
jak będzie dużo ludzi na poczcie to jutro się wybiorę...chyba moja niunia jeszcze w nocy na świat nie przyjdzie... ;)))

Ha! Upolowalam kombinezon :D Za 20,50 plus przesylka.

Te licytacje to dobra sprawa. Moja kolezanka np. buty kupuje tylko na aukcjach. Czesto sa wystawiane jakies koncowki kolekcji czy cos. Nowe buty czesto kupowala za grosze. Jak jej sie nie podobaly..bo wiadomo, ze na stopie inaczej wyglada...to sprzedawala z zyskiem :)

Ten kombinezon wywolal we mnie strach, ze to juz nie dlugo. Policzyla, ze wedlug USG (co u mnie jest bardziej prawdopodobne) zaczelam 38 tydzien.

gaja gratulacje!
Mój już wyprany się suszy... :-)
Ja w sobotę zacznę 39 tydzień! masakra...ale ginekolodzy liczą tylko skończone, więc skończę 38 tydzień!
A ja dalej nie wierzę, że będę miała dziecko! Chyba jak je zobaczę to uwierzę....

Czytałam że w granicach 10 tygodnia ciąży jest najbardziej adekwatna data porodu...(z USG)...bo potem dzidzia rośnie i termin może przyspieszać... ciekawa jestem ile w tym prawdy...

Ostatnia edycja:
Tez o tym slyszalam...ze pozniej juz moze byc oszukany termin. Ja i tak kilka dni dodaje do terminu, zeby pozniej sie nie denerwowac, bo juz wszyscy chodza za mna i gadaja "a Ty jeszcze nie urodzilas?"

Dzisiaj w ogole myslalam sobie o chrzcinach...ostatnio moj luby mowil ze w tramwaju gadaly babki o stawkach jakie ksieza sobie licza za chrzest badz slub. U jednej z nich niby 700 zl za chrzest a 1200 za slub :szok:
Ja wiecej jak 100 zl nie dam za chrzest ... a tez boje sie ze nam wszyscy odmowia bo nie mamy koscielnego slubu...Ktos wie jak to naprawde wyglada? I gdzie najlepiej ochrzcic?

Gaja, ja chrzcząc Łukasza, nie miałam ślubu z obecnym już mężem. Poszłam do kancelarii i prosto z mostu mówię: "nie mamy ślubu, czy ksiądz udzieli chrztu?" Nie było problemu, a za chrzest nic nie płaciłam...
Teraz już ślub mamy ale też tylko cywilny, więc gdy przyszedł ksiądz po kolędzie pytam: "mamy cywilny... czy nie będzie problemu", a on: "dlaczego miałby być, przecież to dziecko jest chrzczone..." Myśleliśmy o chrzcinach w Święta, ale już za późno żeby się tym zająć. Wydaje mi się, że 100zł to jest aż nadto. To jest w ogóle dla mnie paranoja...
Moja koleżanka mieszka w Poznaniu, ale synka chciała ochrzcić tu, dodam, że nie ma ślubu z ojcem dziecka, przyjechała w piątek, dała 500zł, a w niedzielę Młody już był ochrzczony...jak to się nazywa...?? A no tak coś na kor...
Na pewno nie staraj się o chrzest w tym kościele przy Placu Jana Pawła...ja polecam Czerwony Kościółek na Warszawskiej.

reklama
bez problemu chrzszcza u kapucynow, w bialym kosciolku :tak:
Moj mezus nie za bardzo koscielny, slub chcielismy brac a on bez wczesniejszych swiecen byl i bez problemu dali nam slub :tak: Pozniej przeprowadzilam sie na wies i tez tam poslismy do kopucynow w bialym kosciolku, gdy chrzcilismy malego. Nie pamietam ile ale chyba 200zl dalismy 3 lata temu :tak: POLECAM tak jakbyc co ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry