reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

drogie mamusie muszę wam się pochwalić że po ok 3 miesiącach w końcu pępuszek mojej córci się wygaja :) po wizytach u chirurga i ciągłej pielęgnacji pomogła w końcu żel Solcoseryl - u nas był problem bo na odleżynie i w pępku nie narastał naskórek i groziła jej interwencja chirurgiczna, wycięcia tego i zszycia; no ale na szczęście obeszło się bez!

MamoF
co do nawilżaczy to ja mam Petit Terraillon Humidifier b.dobryale z tego co pamiętam najtańszy nie był...

reklama
a co do wagi to moja w 34w i 3d ważyła 2,31kg :)))) (w 33 akutrat nie miałam wizyty w ginekolog) chodziłam do dr Lech i powiem wam, że wagę małej określiła co do joty :) była różnica w 50g ;)

Future naprawdę znamy się? :) Nie kojarzę Cię, ale kto wie ;-)
Mój maluch waży 1400 gramów.. to 31 tydzień, lekarz mówi, że w normie. Ale nie wiem ile inne dzieciaki ważą w tym czasie.
Miłego wieczorku

Aniołek znalazłam jeszcze jedno USG z 30tc i mała ważyła 1,44g :) także bardzo podobnie...moja urodziła się b.długa bo 58cm o wadze 3420g.

aga_80 dzięki wielkie za info. Jesteś kochana :*
Nie martwię się już ;-)
Zresztą chyba bardziej bałabym się, jakby był pokaźniejszych rozmiarów:sorry2:
i tak nie wyobrażam sobie porodu a co dopiero wielkoludka..

aga_80 A w którym tygodniu urodziłaś swoją Malutką?

urodziłam Lenkę a 40tc także prawie idealnie w terminie, bo miałam termin (2-a terminy jeden z USG na 1 kwietnia a z OM na 3 kwietnia) a urodziłam 2-go :)
nie wiem czy czytałyście wcześniej, ale mi położna kazała pić po skończonym 37tc liście malin, nie wiem czy pomogły ale jak na pierwszy raz to szybko urodziłam ;)...także polecam! (napar z 1 łyżki liści malin (podkreślam liście bo owoce nie dają efektu)= 1 kubek pić małymi łykami do godziny 15 i po 15 do wieczora następny kubek...i tak do porodu, a w dzień porodu zrobić mocniejszy napar i wypić od razu)

Rzeczywiście Aga ten twój nawilżacz jest droższy od tego, który ja kupiłam. W moim już widzę pierwszą wadę - dosyć głosno chodzi, tak bulgocze sobie, no ale nic, jakoś damy radę.
A te liście to mają być suszone, tzn. mozna je kupić czy zerwać świeże z ogrodu?

Ja jutro mam wizytę, ciekawe, co mi dr Lech powie. Powiem wam, że już bardzo bardzo chciałabym zobaczyć mojego szkraba.
A co do pępka, to co szpital, to metoda, np. Gorzów - gencjana, Drezdenko - octanisept, a w Skwierzynie zaczęli podobno wodą obmywać... i bądź tu człowieku mądry. Ja rozmawiałam z położną i ona zaleciła gencjanę...
Dobrze, że z Leną już wszystko ok!!

Wcinam czekoladę, zostały dwa paski i tablicznka zniknie :))

Future ale sie usmiałam, a wiesz u mnie przydałoby się okno umyć... :-)
Aneczka to fakt, ale zobaczysz, jak to zleci, a te ostatnie dni ciągną się w nieskończoność.

Mam dzis wizytę, dam znać co i jak.

Wczoraj spotkałam znajoma, ma 5 miesięczną córcię, a ubranka już na roczek kupuje :) Rośnie malutka b. szybciutko, a jej mama taka drobniutka.

reklama
Jestem po wizycie i wszystko jest na dobrej drodze :) !! Szyjka miękka, rozwarcie 1,5 cm, mam czekać cierpliwie na skurcze, a jesli to nie nastąpi do 15 lipca, to mam się zgłosić do szpitala. Franek waży dziś 3160, a jeśli urodzi się w terminie, to moze nawet do 3400, 3500 podrosnąć.

Do góry