reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Paulinka- mam pytanko - placilas Peszkowi za cc? bo prowadzi moją ciąze i zastanawialam sie czy prosic go o cc czy zdac się na lek na Ujastku ;)

reklama
Witam dziewczyny, widzę, że dr Peszek ma już sporą gromadkę dzieci, a 26marca "urodzi" również i moją córeczkę :-D
AniaW87 - porozmawiaj z naszym doktorem, on Ci wszystko wytłumaczy, jeśli nie będziesz mieć wyraźnych wskazań do cięcia to nikt Ci takiego na "prośbę" nie zrobi, więc zdawanie się na lekarzy w przypadku gdy jesteś zdecydowana na tę formę porodu nie bardzo ma sens, chyba że wymęczysz się przy SN a jak nic z tego nie wyjdzie to dopiero zrobią cięcie... ale to jak 2porody w jednym...
Ania, a w którym tygodniu ciąży jesteś? Bo my z dr Peszkiem dopiero po 30 tyg rozważaliśmy formy porodu, wcześniej nie było sensu się denerwować bo różne rzeczy mogły się jeszcze po kilka razy zmieniać (wielkość, ułożenie dziecka, wyniki badań itd) Pozdrawiam inne pacjentki pana doktora :-)

Ja Kochana mam cc ze wskazaniami do tego :) i nie mam innej opcji :):) takze to nie o to chodzi :) a i ja i on wiemy ze cc itp tylko ja sie zastanawiam jak to wyglada $$$$ zeby on ciął :) bo jak nie to przeciez sa inni lek :)

AniaW, ja myślę że szkoda mu jeszcze kasę dawac skoro masz wskazania do cc. Powiedz mu po prostu że bardzo Ci zależy żeby on był przy cc i czy mógłby Cię wpisac w swój grafik operacji.. Skoro jesteś jego pacjentką, to myślę że zrobi to bez problemu.. Chyba nie ma sensu mu jeszcze za to kasy ładować:) chyba że powie że ma tak napięty grafik że nie da rady to wtedy ewentualnie można go zachęcić:)

hmm to dobrze wiedziec ze jak cos to dr peszek bedzie 26.03 w ujastku
ja tez do niego chodze ale bede rodzic naturalnie, hehe czułabym sie bezpiecznie gdyby to bylo 26.03 :)
a boje sie bardzo SN

hmm to dobrze wiedziec ze jak cos to dr peszek bedzie 26.03 w ujastku
ja tez do niego chodze ale bede rodzic naturalnie, hehe czułabym sie bezpiecznie gdyby to bylo 26.03 :)
a boje sie bardzo SN

lili - wszystko jest do przeżycia. Jestem przerażona ilością mam, które są gotowe stówkami sypać żeby tylko je "kroili". Dla mnie to co najmniej dziwne. Co innego, jeśli są do tego wskazania. Ja SN urodziłam 4,5 kilowego klocusia i pozbierałam się w szpitalu w tempie natychmiastowym. Wiele kobiet po CC na korytarzach widziałam, które w 3-ciej dobie chodziły w pozycji pół-zgiętej bo je bolało. Ja też oczywiście nie mówię, że SN jest bezbolesne, ale te kilka godzin bólu zapomniałam w przeciągu 30 sekund, gdy miałam już synusia położonego na brzuchu :-D. W końcu do tego jesteśmy zbudowane tak a nie inaczej, ażeby dzieci przychodziły na świat naturalnie :-D. Na maj mam termin drugiego porodu i nie dopuszczam do siebie myśli innego porodu niż SN.

Ja nie planuje mu placic ;) po konsultcji kwalifikacyjnej na Ujastku bede wiediec kto operuje i bede miec jasnosc :):) na sile go namawiac nie bede tez a za darmo nie wydaje mi sie - mimo calej sympatii do niego ;)- by wykonal ciecie :)

Ania, no to w sumie sama sobie odpowiedziałaś :-)
Mnie doktor tłumaczył, że grafik cięć jest rozpisywany dzień wcześniej, jeśli chcesz konkretnego lekarza to pewnie załatwiane jest to inaczej, bo przecież możesz chcieć konkretną osobę. Jak byłam na Siemiradzkiego to powiedziano mi że owszem, może ciąć mnie mój lekarz ale taka usługa jest odpłatna w szpitalu, coś jak w stylu wyboru konkretnej położnej. Ale do rzeczy, jak masz wskazanie to na kwalifikacji na pewno będą chcieli się z tym zapoznać i ustalą Ci termin, z reguły na 39tydzień, a dzień przed zostaniesz przypisana jakiemuś lekarzowi. Myślę, że spokojnie możesz pogadać z Peszkiem. Pozdrawiam.

reklama
Do góry