reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Anet1981 ja jutro kończę 38 tydzień, mam wizytę u lekarza (nie z ujastka), będę też miała drugie ktg (pierwsze miałam tydzień temu i nic nie zwiastowało porodu) i możliwe, że będę też miała usg. Natomiast usg robiłam już w 36 tygodniu i wszystko wskazywało na to że dziecko ułożyło się prawidłowo głową w dół do porodu naturalnego. Czyli Ty masz usg dopiero po skończonym 39 tyg? trochę późno chyba - możesz wcześniej urodzić :p ...a w ogóle to od 36 tygodnia chodzę do lekarza co tydzień sprawdzać czy coś się dzieje ;)
Ja już bym chciała być po wszystkim, bo od tygodnia doskwiera mi ból lewego biodra przy chodzeniu i kuśtykam :/ to chyba rwa kulszowa :( któraś się z tym zmagała na samym finiszu?

reklama
aaaL
Ja dokładnie 25,07 mam wizyte z usg to będzie mój 32 tydz.a lekarz planuje położyć mnie w 37 tyg.A to tylko dlatego że 6 latek temu straciłam dzidziusia w 38tyg.ciąży:no:Mam córcię 10 letnią teraz czekamy na Karolka różnica spora ale Ja i tak dziękuję Bogu że się udało bo szanse miałam marne 20% na zajście w ciąże.Ale taki jestem jakiś wybrakowany materiał z rocznika 81 hehe
Normalnie termin mam wyzn.na 21-09
Pzdr.

ahaaa, myślałam, że teraz jesteś w 37 tygodniu ;) i dziwiło mnie, że tak późno plany na usg... W takim razie życzę teraz wszystkiego dobrego, będzie dobrze ;)

wymagają rożka, ale ja na początku nie miałam z powodu niespodziewanej akcji i dali mi własny + ubranka dla córci, potem mąż dojechał z rzeczami i ją przebraliśmy. Wygodniej jest z rożkiem bo dziecko jest maleńkie, a kiedy zostaje się samemu to łatwiej nim manewrować:-)

Jest na liście rzeczy do zabrania. Nie wiem,co by było, gdybym swojego nie miała, ale muszę powiedzieć, że rożek sie przydaje - nawet teraz. Mały lubi być taki lekko "ograniczony". :) Gdy jest zimno - owijamy szczelnie, gdy gorąco rożek służy jako miękka podkladka, ewentualnie bardzo luźno owijamy nogi. W szpitalu przydaje sie, jeśli bierzesz małego do swojego łóżka np do karmienia, albo w ogóle do spania. Jest mu miękko i równo :)

reklama
Hej dziewczyny,
nie chcę przekopywać całego wątku, a mam pytanie, jak to jest z tym KTG na Ujastku?
Po każdym jest wizyta u lekarza i badanie rutynowo czy wizytę się też umawia? Ktg jest bezpłatne?

Ja dziś byłam u swojego lekarza na ktg,
nie ma go jednak w przyszłym tygodniu, więc pomyślałam, że może zapiszę się na ujastek i jakoś wstępnie zaklimatyzuję w szpitalu :p Będę mieć skończony wtedy 39 tydzień...

Do góry