Hej, ja tez jestem aktualnie w 22 tygodniu ciazy, szykuje sie do porodu w grudniu i tez bardzo bym chciala w wodzid i do wody. Przeciwwskazania moga sie pojawic na samej koncowce (infekcja, dodatni gbs, choroby krazeniowe indukowane ciaza, przedwczesny porod itp), ale mozna cos sprobowac zaplanowac.
Tak jak pisala Maxime na pewno mozna w wannie rodzic na Ligocie, bo pamietam jak bylam tam na praktykach. Na pewno mozna tez w Myslowicach, wiem bo polozna, ktora mnie patronazowala po porodzie nr 1 i prowadzila szkole rodzenia, tam wlasnie pracuje. Mozna w Biskupicach, ale chyba tylko jedna polozna tam jest za to odpowiedzialna i tak jakby z nia sie nalezy kontaktowac. Ja jednak juz z Biskupic "jestem wyleczona" zmedykalizowanym porodem na sucho i srednia opieka po porodzie (tzn polozne i ginkolodzy spoko, ale neonatologia dramat, i jest to szpital mlekiem modyfikowanym plynacy) i najpowazniej rozwazam Myslowiece

W Gliwicach tez jest wanna, ale chyba na pierwsza faze porodu, a na parcie juz przechodzisz na loze. Kolezanka rodzila w listopadzie i tak wlasnie bylo. Gdybys sie dowiedziala czego konkretnego, jesli bedziesz sie juz umawiala (kiedy w ogole zaczac dzwonic?) to napisz prosze

Dobre opinie slyszalam o Katowicach Bogucicach, ale jeszcze nie wiem czy tam mozna do wody.