Mam już receptę na Engerix. Co powinnam teraz zrobić? Wykupić go i przechowywać w lodówce do momentu wyjazdu na porodówkę? Czy trzymać receptę i wysłać męża, żeby wykupił zaraz po porodzie? Szpital przyjmuje w ogóle takie szczepionki przyniesione z domu?
Właśnie, mnie też interesuje organizacja w Żeromskim dot. posiadania własnej szczepionki. Chociaż zastanawiam się, czy nie opóźnić tego szczepienia...różne są opinie, jedne żeby szczepić w 1 dobie życia ale Engerixem a inne aby poczekać i po konsultacji z lekarzem zaszczepić.
.
.
No chyba, że od razu chcą wywołać to inna rzecz...

jeżeli apteka będzie zamknięta to zaszczepią na nast. dzień. Chyba, że kupimy wcześniej i będziemy odpowiednio w domku przechowywać i transportować. Najlepiej dzień przed zakupem włożyć termos do herbaty do zamrażalnika i z nim pojechać do apteki po szczepionkę a potem przechowywać ją w lodówce, ale ja tam wolę prosto z apteki dostarczyć. Nie mogę dodzwonić się do niej czy trzeba Engerix wcześniej zamówić, czy jest dostępny od ręki. Dowiem się w poniedziałek jak będę na KTG.