Evella, my już po szczepieniu, szzczepiliśmy tylko tymi podstawowymi. Miała 3 wkłócia, darła się przy wbijaniu, ale potem jak już Pani skończyła to usnęła i spała już 4 godziny, więc po tym szczepieniu długa drzemkma

Zastanawiamy się jeszcze nad szczepionką przeciw pneumokokom u nas 250zł a trzeba 3 takie kupić...dużo kasy. A na rotawirusy Pani pediatra mówi że i tak niema 100% pewności że dziecko niezachoruje, więc bez sensu szczepić na to. A nad skojarzonymi nawet się nie zastanawiałąm, przesadzają z cenami a da się wytrzymać i nic jej nie było takiego strasznego podczas 3 wkłóć, więc nie ma co cudować

Wcześniej niebyło takich i co przeżyliśmy..więc to taki wymysł..a też w jedno miejsce tyle wirusów wstrzepić to chyba jest gorsze.
Co do rytmu dnia. to w dzień wstaje tak co 2, 3h, ook. 13 mamy spacer od 1-2h

wieczorem tak koło 19, 19.30 kąppiemy maleństwo,tak gdzieś 20 min po karmieniu. po kąpieli karmie ją jeszcze raz i kłąde do łóżeczka. Budzi się koło 23 na jedzonko, potem koło 3, a następnie już nad ranem po 6. Więc się już wysypiam
nikol po trochu zacznij wprowadzać nowe pokarmy do swojej diety. Ja po troszku wprowadzałam i teraz jem już większość tego co wcześniej.Obserwowałam tylko córkę czy niema jakiejś biegunki lub wysypki, a jak było w porządku to następnego dnia coś nowego jadłam i tak leci. a jak nie może zrobić kupki to daje jej herbatke z Hippa ułatwiającą trawienie i robi kupki i bąki odrazu
A z tym przewracaniem to na plus i to bardzo dobrze że się szybko rozwija, lekarka jakaś zacofana. Nam doktor pow. że jak tak robi to już te odruchy moro dawno zanikły i mówi że silna

Więc gratuluję nowej umiejętności.