Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Czy któraś z Mam rodzących w Żeromskim miała "zaklepaną"- opłaconą położną? Jeśli tak, to kogo polecacie? A może trafiłyście na jakąś fajną położną przez przypadek?
Proszę o opinie![]()
A w tych salach 2-3 osobowych sa łazienki do każdej sali czy na korytarzu?
Położna środowiskowa która do mnie przychodzi jest z rejonu szpitala Żeromskiego i wczoraj ją trochę wypytałam o ten szpital. Powiedziała między innymi, że:
- od wielu lat Żeromski ma bardzo mały odsetek porodów z "uszkodzeniem " dzieci (krwiaki, uszkodzone barki, obojczyki....). To znaczy, że bardzo delikatnie obchodzą się z nim podczas porodu.
- niestety szpital nie do końca respektuje plan porodu ze strony Rodzic po ludzku. Powiedziała, ze jak bym chciała muzykę i nastrojowe światło, to chyba jak przyniosę swoją lampkę i radio i że matka nie zawsze wie co będzie dla nie dobre i bezpieczne.
-w kwestii podkładów itp. to powiedziała, że można miec swoje, ale że szpital nie może wymagać że wszystko ze sobą przyniesiemy i żeby nie wychodzić tak przed szereg, bo to pacjentki tak przyzwyczaiły personel, ze przynosza wszystko swoje.Polecała zabrać ze sobą wodę, sok jabłkowy i biszkopty.
- pytałam o moment w którym mąz miałby wyjść z sali zeby nie widzieć końcówki porodu. Powiedziała, ze jak położne zaczną wwozić narzędzia
- położne bardzo dbają o to aby nie nacinać krocza, ale czasami jest taka konieczność i żeby się nie upierać ze nie chcemy, bo lepsze to niż pęknięcia.
- na porodówce jest bardzo goraco.