Aśka1987
Fanka BB :)
NIP potrzebny jest do jakiegoś tam druku potrzebnego do wypłaty zasiłku macierzyńskiego :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Agnieszka 308, ja też mam dodatni GBS i boje się co jeśli wcześniej odejdą wody - do szpitala mam 1h drogi, to mój drugi poród i jest prawdopodobieństwo, że urodzę szybciej a antybiotyk trzeba podać 4 godziny przed rozwiązaniem... Wiesz coś na ten temat??
Agnieszka 308, ja też mam dodatni GBS i boje się co jeśli wcześniej odejdą wody - do szpitala mam 1h drogi, to mój drugi poród i jest prawdopodobieństwo, że urodzę szybciej a antybiotyk trzeba podać 4 godziny przed rozwiązaniem... Wiesz coś na ten temat??
a czy w związku z paciorkowcem przedłuża sie pobyt w szpitalu???
WitamJeśli chodzi o sale porodową z wanna (nr1) to ja tam rodziłam i Vipem nie jestem
Od godz 4 rano do 14 tam przebywałam a później cc. Nie miałam tam lekarza prowadzącego i nikomu nic nie zapłaciłam a gdy miałam 3cm rozwarcie zostałam przeniesiona na sale nr1:-) Nika była ze mną jakąś godzine po cc, ale, że byłam wykończona to zabrali mi dziecko na oddział noworodków i dostałam ją spowrotem koło 22, gdy już byłam na oddziale położniczym. (Zaraz po cc byłam na ginekologii z braku miejsc). Pani położna, gdy tylko odzyskalam sprawność w nogach kazała mi się położyć na boku i to naprawde pomoglo, bo jak tylko znalazlam sie z dzieckiem na sali moglam juz bezproblemu ja karmic:-) Najlepiej odrazu się poruszać bo pozniej jest duzo łatwiej. Dają środki przeciwbólowe same ja nawet nie prosiłam bo chyba zdaja sobe sprawe, ze boli.;-) Rana przewaznie mnie swedziala i tak troszke szczypala, ale jakiegos wielkiego bolu nie odczuwalam. Również wyszłam po 48 godz.:-)