reklama
mgielka2205
Zaciekawiona BB
Hey!
Po jakim czasie można wstać po porodzie naturalnym ?
Po jakim czasie można wstać po porodzie naturalnym ?
No to fakt sprzeczne informacje o tych pieluszkach, może jak ktoś nie ma to wtedy dają bo co mają zrobić. Ja biorę 20szt, bo mam taką małą paczkę, jak mi nie dadzą to będę męża wysyłać na zakupy. Salę z wanną widziałam, moze jest tak, że jak wszytskie są zajęte to tą udostępniają, chyba że to dla Vipów

mgiełko, chyba nie ma jakichś konkretnych "wytycznych"
po porodzie na pewno leżysz z maleństwem przez 2 godziny na sali, a później jak biorą dziecia na badania, to położna wiezie Cię na wózku inwalidzkim na salę poporodową. Reszta zależy od Ciebie, tzn jak się będziesz czuła (mam nadzieję że fantastycznie!). Z mojego doświadczenia- 6 lat temu po narodzinach córki przez 2 dni kręciło mi się w głowie, chodziłam z siostrą pod prysznic żeby mnie umyła. Po porodzie w maju tego roku po odwiezieniu na salę poporodową od razu wstałam, pomaszerowałam pod prysznic i czułam się naprawdę ok! Wiadomo, że brzuch trochę bolał- ale to tak jak przy normalnej miesiączce. pozdrawiam wszystkie ciężarne! :*
Witam przyszłe Mamusie,
Do Szpitala na pewno trzeba swoje pieluszki i chusteczki i ewentualnie jakiś krem na pupcie.Rożki są i to całkiem niezłego stanu, więc nie trzeba swojego. Nas po cc wypisali po 48h, po porodach siłami natury bez nacinania krocza też panie wychodzily po 48h.
Do Szpitala na pewno trzeba swoje pieluszki i chusteczki i ewentualnie jakiś krem na pupcie.Rożki są i to całkiem niezłego stanu, więc nie trzeba swojego. Nas po cc wypisali po 48h, po porodach siłami natury bez nacinania krocza też panie wychodzily po 48h.
CandyKills
Zaciekawiona BB
mgiełko, chyba nie ma jakichś konkretnych "wytycznych"po porodzie na pewno leżysz z maleństwem przez 2 godziny na sali, a później jak biorą dziecia na badania, to położna wiezie Cię na wózku inwalidzkim na salę poporodową. Reszta zależy od Ciebie, tzn jak się będziesz czuła (mam nadzieję że fantastycznie!). Z mojego doświadczenia- 6 lat temu po narodzinach córki przez 2 dni kręciło mi się w głowie, chodziłam z siostrą pod prysznic żeby mnie umyła. Po porodzie w maju tego roku po odwiezieniu na salę poporodową od razu wstałam, pomaszerowałam pod prysznic i czułam się naprawdę ok! Wiadomo, że brzuch trochę bolał- ale to tak jak przy normalnej miesiączce. pozdrawiam wszystkie ciężarne! :*
No ja tak samo po pierwszym porodzie z tym że rodziłam na Galla kazały mi po 2 godzinach wstać to zemdlałam,ogólnie tragicznie się czułam
a teraz przy drugim porodzie po leżeniu 2 godziny z synkiem przewiozła mnie położna na salę,potem sama wstawałam poszłam pod prysznic i tez czułam się super
mgielka2205
Zaciekawiona BB
Dziękuje bardzo za odpowiedzi.To moja pierwsza ciąża i troche przeraza mnie wizja spędzenia paru dni w szpitalu
ale czego się nie robi da tego małego człowieczka 
magdalenach00
Początkująca w BB
Witam żeromska,
u mnie też zapowiada się cc, była bym bardzo wdzięczna gdybyś mi trochę naświetliła jak wygląda taka cesarka w Żeromskim.
Moje pytania:
- ile godzin po cięciu można wstać,
- kiedy dostajesz dziecko pod opiekę,
- co z dietą - kiedy można normalnie jeść,
- czy rana bardzo boli? czy dają jakieś środki przeciwbólowe? jak szybko doszłaś do siebie? Smarujesz czymś ranę?
- czy byłaś w stanie swobodnie karmić? Można na boku??
- czy miałaś swojego lekarza i czy (przepraszam za to pytanie) dawałaś mu jakąś kasę przed zabiegiem??
- czy dobrze wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że kobiety z nacinanym kroczem zostawały w szpitalu dłużej od tych po cc??
- aha i na koniec czy sale poporodowe dla kobiet po cc są w wyremontowanej części, czy na starej? ilu osobowe?
Mam nadzieję, że liczba pytań Cię nie przerazi i opowiesz
DD!
Pozdrawiam
u mnie też zapowiada się cc, była bym bardzo wdzięczna gdybyś mi trochę naświetliła jak wygląda taka cesarka w Żeromskim.
Moje pytania:
- ile godzin po cięciu można wstać,
- kiedy dostajesz dziecko pod opiekę,
- co z dietą - kiedy można normalnie jeść,
- czy rana bardzo boli? czy dają jakieś środki przeciwbólowe? jak szybko doszłaś do siebie? Smarujesz czymś ranę?
- czy byłaś w stanie swobodnie karmić? Można na boku??
- czy miałaś swojego lekarza i czy (przepraszam za to pytanie) dawałaś mu jakąś kasę przed zabiegiem??
- czy dobrze wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że kobiety z nacinanym kroczem zostawały w szpitalu dłużej od tych po cc??
- aha i na koniec czy sale poporodowe dla kobiet po cc są w wyremontowanej części, czy na starej? ilu osobowe?
Mam nadzieję, że liczba pytań Cię nie przerazi i opowiesz
Pozdrawiam
reklama
Agnieszka308
Zaciekawiona BB
Dziękuje bardzo za odpowiedzi.To moja pierwsza ciąża i troche przeraza mnie wizja spędzenia paru dni w szpitaluale czego się nie robi da tego małego człowieczka
![]()
Tez mnie to troche martwi bo nigdy nawet nie bylam w szpitalu dluzej niz jeden dzien