• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród - wymiana doświadczeń :)

katjusza77, no to się będziemy nawoływać po Krakowie we cztery :-D.
asia.85, oczywiście że się wybiorę na dni otwarte. Ja jestem dziwacznym człowiekiem i nie lubię nowości i obcych miejsc :-). Muszę najpierw poznać i przekonać się. Na Ujastku miałam kiedyś tomografię, no to powiedzmy znam już wejście na ginekologię. Na początku maja mam tam echo serca Bąbla – poznam kolejny kawałek szpitala. Potem pójdę na dni otwarte – to już poznam cały oddział. Więc w trakcie porodu będę się już czuła jak u siebie :laugh2:. Ale ja na skorzytstanie z dni otwartych poczekam do mojego L4, a jeszcze się na nie nie wybieram. Poza tym teraz jeszcze nie wiedziałabym pewnie o co pytać, a za półtora-dwa miesiące na pewno będę już mądrzejsza o to, czego jeszcze nie wiem :-p. A dni otwarte są w każdy wtorek od 15 do 17. Oprowadzane są grupki, które się uzbierają.

reklama
Dzag, na echo to wejdziesz ledwo za drzwi - gabinet jest tuż przy recepcji ;)
Mojemu Mężowi najbardziej na Ujastku podobało się... akwarium ;)

Pytanie same Ci się nasuną. Jak przyszła do nas położna po porodzie, to myślałam, że nie będę miała z nią o czym rozmawiać, a w końcu z godzinę siedziała, bo coś tam mi się co chwilę przypominało ;)

Coś mi umknęło - czemu robicie echo serca?

ewa86 pisze:
Dzag, na echo to wejdziesz ledwo za drzwi - gabinet jest tuż przy recepcji ;)
Mojemu Mężowi najbardziej na Ujastku podobało się... akwarium ;)
No to już i tak będę o krok dalej w nieznanym :-).

ewa86 pisze:
Coś mi umknęło - czemu robicie echo serca?
Yyyy... bo mnie na nie skierowała moja gin? :eek: Nic w serduszku niby się nie dzieje niedobrego, ale stwierdziła, że ma możliwość mnie zapisać na badania z NFZ i możemy w ten sposób potwierdzić na 100% że wszystko jest ok. W sumie to nie pomyślałam nawet, że to nie jest jakieś standardowe badanie...

Aha. No to pewnie profilaktyka :)
Pytam, bo ja się muszę zapisać na kontrolę serduszka, no ale u nas jest to całe ognisko hiperechogenne i trzeba to skontrolować...

Ja bym chciała być pierwsza :-):rofl2: choc czy bede, nie wiem. Niedlugo trzeba bedzie jakiś wątek skołować o opowiesciach z naszych sierpniowych porodów :-p

No, mala.di, jesteś jedną z faworytek patrząc na Twój tydzień ciąży :-). A biorąc pod uwagę to, że będziesz miała córeczkę - to tym bardziej, Najczęściej to chłopcy są przenoszeni, dziewczynki są chętniejsze do przyjścia na świat.

reklama
Ja też mogę się zgłosić jako pierwsza, bo potrzebuję sierpnia na ogarniecie, a od września będę mieć już ubaw z dwójką, bo starszego do szkoły trzeba zawieźć.
Co do porodu ze względu na płeć. Mój pierwszy syn miał termin na 9 listopada, a przywitaliśmy sie 31 października, więc nie ma reguły. Teraz też tak chcę, więc obstawiam koniec lipca;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry