reklama

Poród

reklama
Ja wczoraj zajrzałam do szuflady z tego typu rzeczami i znalazłam tam (naprawdę nie pamiętałam co kupiłam - dawno to było ;-) ) krem Medeli (podobno super) i osłonki na sutki z tej samej firmy. Brodawek nie hartuję, z wklęsłymi nie mm problemu. Martwi mnie tylko to, że siary wciąż jak na lekarstwo, żadnych śladów na bluzkach itp. Mam nadzieję, że pierwsze karmienie po cc dojdzie do skutku...

Holly - mnie tez nie cieknie siara i nie martwię się tym, jak raz mocniej ścisłam pierś to wyciekała. Jestem dobrej myśli co do karmienia po cc przy pierwszym dziecku nie miałam problemu mój problem to był nadmiar pokarmu i niewiem czy przyczyną nie była herbatka z Hippa na laktację. Teraz nie będę jej pić chyba, że bede widziała problem z laktacją.

U mnie na SR polecali PureLan (i inne maści lanolinowe, ale nazw już nie pamiętam), osłonki na czas karmienia absolutnie odradzali bo są złe z perspektywy maluszka a hartowania też nie polecali, jedynie ewentualnie pracę nad wklęsłymi brodawkami

Ktora herbatka jest na laktacje? Bo ja poszlam do sklepu i myslalam, ze bedzie napisane "na laktacje" :) a nie bylo.. i nie wiedzialam jaki to ma byc smak.

U nas na SR o hartowaniu nic nie mowili, a oslonek nie polecali (ani smokow ani butli conajmniej przez kilka pierwszych tygodni), zeby dzidzia nauczyla sie poprawnie ssac piers.. chociaz mojej siostrze uratowaly zycie.. bo miala pogryzione sutki i przy karmieniu nie tylko ja bolalo, ale krew leciala... a przez oslonki bylo duzo lepiej i sie zagoily sutki i mogla juz normalnie karmic.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry