reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Moze cos o sobie. Czesc z Was juz mnie kojarzy.
Marta 25 lat. 2 poronienia. Jestem wlasnie po badaniach genetycznych [emoji58] zespol antyfosfolipidowy -ok.
Trombolilia mutacje hetero 677,1298AC,PAI4G.
Kariotyp u partneta ok u mnie [emoji58]
1505499011-aaaaaa.jpeg

Wizyta u genetyka umowiona w piatek[emoji58]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moze cos o sobie. Czesc z Was juz mnie kojarzy.
Marta 25 lat. 2 poronienia. Jestem wlasnie po badaniach genetycznych [emoji58] zespol antyfosfolipidowy -ok.
Trombolilia mutacje hetero 677,1298AC,PAI4G.
Kariotyp u partneta ok u mnie [emoji58]
1505499011-aaaaaa.jpeg

Wizyta u genetyka umowiona w piatek[emoji58]

Oj kochana ja niestety nie pomogę w kariotypach kompletnie się na tym nie znam nie chciałabym w błąd wprowadzać. Może ktoś podpowie poczekaj pewnie dziewczyny się odezwą

Oj kochana ja niestety nie pomogę w kariotypach kompletnie się na tym nie znam nie chciałabym w błąd wprowadzać. Może ktoś podpowie poczekaj pewnie dziewczyny się odezwą
Jestem zalamana. Nie wiedzialam ze zjascie w ciaze bedzie takie trudne. A jaka jest u Ciebie sytuacja?

Witaj @mfifi04 przykro mi z powodu strat :(. Na jakim etapie były?
W kwestii mutacji to tutaj prawie każda "specjalistka" ;) wiec tu możemy pomoc jak chcesz.
Ale w katiotypach tez nue pomogę, bo u mnie i partnera prawidłowe.

Witaj @mfifi04 przykro mi z powodu strat :(. Na jakim etapie były?
W kwestii mutacji to tutaj prawie każda "specjalistka" ;) wiec tu możemy pomoc jak chcesz.
Ale w katiotypach tez nue pomogę, bo u mnie i partnera prawidłowe.
Pierwsza 7 t druga 5 t. To widze ze dobrze trafilam

@mfifi04 ja jestem po stracie 2 ciąż obecnie 31 tydzień staramy sie juz 5 lat łącznie próby donoszenia +-starania u mnie przyczyna właśnie mutacje ( biorę na to heparyne, metyle, i acard do 20 tygodnia encorton) i szczepiłam się limfocytami i jeszcze kilka badań immunologiczny wyszło źle ogólnie agresywny organizm traktuje ciąże jak ciało obce. Bardzo mi przykro że masz taką sytuację z kariotypem. Też nie przypuszczałam, że droga do macierzyństwa bedzie taka ciężka i kręta.

@Funia90 ja pilam kawe caly czas do ostatniego dnia i gin mi na to pozwalal. Bralam magnez 3x2 tabl.

@bea25ta dziekuje. Chetnie bym pojechala ale ja wszedzie musze zabierac ze soba Szymonka a tam az 4h widze to trwa. Ty idziesz ?

Raczej nie idę. nie mam na tyle sił.

@Funia90 jak się wytoczysz to prosto ze szczytu do domu i nie potrzeba tracić paliwa na powrót do domu :p:p

@mfifi04 Witaj. Do kogo chodzisz , masz jakiegoś lekarza prowadzącego??

Kochane moje ja dziś chyba połknęłam piekło mam tak okropną zgagę jakiej w życiu nie miałam. Pali mnie gardło mleko nie pomogło , jak zaczęłam wymiotować to skończyć nie mogłam i już krew szła. Na jęzor wrzuciłam już pół łyżeczki sody i co jakiś czas znowu palenie powraca :growl::growl::growl:

mMfifi04 bardzo mi przykro.

Marshia to luteina.

Ja uzywam laktacyd do higieny intymnej.

@pixi.nova u mnie piekna pogoda ;-) trzymam mocno kciuki.

Burczus ja jak mi sie takie skape okresy zrobily to okazalo sie ze byl problem z hormonami. U mnie okres 4 lub 5 dni z czego ostatni to tak jak u Ciebie wkladka proforma.

Nie wiem czy mam sile i ochote na inseminacje i cokolwiek.

Bertha super.

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Raczej nie idę. nie mam na tyle sił.

@Funia90 jak się wytoczysz to prosto ze szczytu do domu i nie potrzeba tracić paliwa na powrót do domu :p:p

@mfifi04 Witaj. Do kogo chodzisz , masz jakiegoś lekarza prowadzącego??

Kochane moje ja dziś chyba połknęłam piekło mam tak okropną zgagę jakiej w życiu nie miałam. Pali mnie gardło mleko nie pomogło , jak zaczęłam wymiotować to skończyć nie mogłam i już krew szła. Na jęzor wrzuciłam już pół łyżeczki sody i co jakiś czas znowu palenie powraca :growl::growl::growl:
Tak mam konkretnego lekarza wkoncu sie mna porzadnie zajela. Dr Buglas z Poznania

reklama
@marzycielka81 ja jeszze "Lucynki" sobie nie zapodalam - wiec to nue to :) 3 x dupek dziennie tylko (albo aż) Śluz sam się dziś pojawił. Ale zaraz lactacyd pójdzie w ruch. A z luteiną poczekam do wtorku - niech zajrzy do środka i zobaczy czy nic tam się nie dzieje. Do wtorku mi ten dupek wierze, ze wystarczy.
@mfifi04 ha jestem po 3 stratach. W stopce mam napisane co mi dolega. Od czerwca mutacje zdiagnozowane i suplementowane metylami, teraz pierwszy cykl starań po ostatnim poronieniu. Wdrożony encorton, acard, heparyna.

Do góry