reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 nic więcej nie dodam ponad to co już dziewczyny napisały, <3

@burczuś a jak Twoja owu :) ?

@magda1208 powiem Ci że Twoja historia mnie trochę powaliła :( bo jakoś tak po takich przyrostach byłam pewna że będzie super zdrowa piękna ciążą :( jestem bardzo ciekawa co o tym wszystkim powie profesor...

reklama
Dziękuję dziewczyny przytulam wszystkie <3 Bóg Wam w dzieciach wynagrodzi całe wsparcie :**
Wiem , że beta to nie wszystko ale tak trudno wystartować... ta beta jest malusia no ale nic będę mieć pewność w środę czy to dopiero coś się zaczęło czy już spada szokują mnie tylko testy , że przy teście 25 kreska się pojawia no masakra...

@Ilis91 dla mnie chyba za daleko :p xD

@olaa90 kariotypy i panel na trombofilię można po dwóch stratach
@roxie123, spokojnie poczekaj do środy. Zobaczysz jaki jest przyrost. Nie wolno ci tak wcześnie przekreślać tej ciąży. Trzymam kciuki za fasolkę [emoji8]
@bobasek1990 super, że z fasolką jest wszystko ok. Przetwacie jakoś te wymioty. Dla maleństwa wszystko [emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 - masz rację, postaraj się zająć czymś innym i nie myśleć o wyniku. Niech się dzieje wola Boża :) a jak się znów nie uda, to proponuję tak jak @pixi.nova - pogłębić analizy, diagnozy i zbadać koniecznie kariotypy.

Ja się zgadzam z @Marthi i @magda1208 przyrosty bety o niczym nie świadczą. Ja również miałam zawsze prawidłowe przyrosty nawet w tej ostatniej ciąży z trisomią 22... Także wielu lekarzy mówiło mi, żeby nie sugerować się betą bo to nawet kosmówka może dawać jej wzrost prawidłowy itd a ciąża i tak nie rozwija się jak należy. Dopiero obraz usg u dobrego specjalisty może powiedzieć jaka jest sytuacja. Ja o wadzie dowiedziałam się właśnie na usg w 7tc kiedy ciałko żółtkowe było stanowczo za duże..
W kolejnych ciążach nie wiem czy w ogóle badać betę.. Mnie to osobiście ogromnie stresuje. I pierwsze usg pójdę raczej dopiero w 7tc najwcześniej.

@roxie123 nic więcej nie dodam ponad to co już dziewczyny napisały, <3

@burczuś a jak Twoja owu :) ?

@magda1208 powiem Ci że Twoja historia mnie trochę powaliła :( bo jakoś tak po takich przyrostach byłam pewna że będzie super zdrowa piękna ciążą :( jestem bardzo ciekawa co o tym wszystkim powie profesor...
@anetkruczek no właśnie mam dziś 14dc. jadę na podglądanie. Za godzinę wyruszam na Katowice:) I się okaże. Ale męża zmolestowałam z samego rańca...tak proforma ;) Śluz jest płodny,ale owu nie czuję chyba:/

@roxie123 Trzymam kciuki aby się teraz udało. Trzeba wierzyć pomimo wszystko.. zgadzam się z @Marthi
Jednak jeśli teraz się nie uda to może warto pogłębić diagnostykę.. bo szkoda robić sobie kolejne nadzieje.. a miesiące uciekają.
@bertha Ile czekałaś na wynik testu CBA?
oj, nie pamietam, jakies 3 tygodnie na pewno, ale ja w Synevo robilam, oni wysylaja do Łodzi, wynik w formie papierowej odsylaja, wiec to jeszcze dluzej trwa.
teraz robilam powtórkę w czwartek, wiec czekam. Ty kiedy robilas dokladnie?

No robienie bety jest straszne i czekanie na wynik ...
Wiecie co ja się nie czuję na okres no kurde nie mam żadnych przeczuć nawet :/ jeszcze tli się coś we mnie dobrego , najwyżej będą smutne święta...
Na razie kłują mnie jajniki i w zasadzie nic nowego . Żebym jeszcze miała regularne cykle i mogła sobie wyliczyć wszystko ... kochane jak w poniedziałek 13go był zastrzyk to kiedy najpóźniej mogła być ow ?

@burczuś na pewno masz tam piękne okazy :))

@bertha Ja badałam w Apc, pojechałam do Łodzi. Badanie miałam 20 listopada, wszystkie inne już mam i czekam tylko na to.. Babka mówiła, że może wieczorem jest jakas szansa na wynik. No nic będę cierpliwie czekać.. ale powiem Ci, że słabo mi to idzie ;):p stanowczo zbyt często sprawdzam czy jest już wynik.. Ja to nie nadaje się ani na czekanie na wynik bety ani jakikolwiek inny.

Liczę, że może ktoś odwoła wizytę w ten czwartek i będę mieć juz komplet wyników. Bo akurat mam wyjazd służbowy do Warszawy i byloby mi po drodze wjechać do Łodzi.. Więc proszę dziewczynki o pamięć gdyby ktos rezygnował z wizyty.

reklama
@kas90 oj to nie dobrze jest gorzej niż w nocy? Daj znać co lekarza powiedział u mnie też mała dziś nerwowa baczki glośne są i ne chce spać zbytnio

@roxie123 beta tylko przyrost coś nam powiem ale progesteron dość niski jak miałaś poprzednio? Jeśli chodzi o badania lekarzy sama musisz podjąć decyzję co robić i gdzie jechać szukać pomocy bo tylko Ty wiesz ile jesteś w stanie wytrzymać. Do 36 godziny od zastrzyku . Dziś to 12, 13 dzień po owu moim zdaniem

@burczuś powodzenia czekam na informacje

Ostatnia edycja:
Do góry