reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny jak chcecie dobrego chleba o niskim ig to sobie.mozecie upiec same - 1kg maki razowej pszennej i zytniej (pol na pol) 0,5l wody, 5dag drozdzy, szklanka pestek slonecznika, siemienia, pestek dyni czy co tam macie i 2 lyzeczki soli. Pieczecie 1,5 godz i chlebek jak marzenie. Mowie wam :) jak znacie z Buczka slonecznikowy to mniej wiecej taki wychodzi w smaku:)
Z nieba mi spadłaś [emoji8] trzeba mieć maszynę do wyrabiania chleba?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
@czarna_mala na czczo było 7.97 po godzinie 18coś a po 2 godzinach 17coś. Praktycznie nie spadła, przy czym w lab pisali ze norma jest od 5 do 20 więc wyszedł im niby wynik w normie....

@nafoczka ja właśnie próbuję bezglutenowa i wiem że nie będzie łatwo. Ale w sumie do wszystkiego można się przyzwyczaić i myślę że to jest po prostu kwestia tego żeby się zorganizować i zacząć stać przy garach :p tego nie lubię więc najbardziej się boję że przestanę z lenistwa. Ale jest tyle dobrych rzeczy które można przy tym jeść :)

@czarna_mala na czczo było 7.97 po godzinie 18coś a po 2 godzinach 17coś. Praktycznie nie spadła, przy czym w lab pisali ze norma jest od 5 do 20 więc wyszedł im niby wynik w normie....
Też masz niezbyt ten wynik, bo nie powinno tak być. U zdrowego człowieka spada wartość po 2h mniej więcej do wartości na czczo. Twoja trzustka też nie do końca pracuje jak powinna :/ ciekawa jestem co powie lekarz, a właściwie co na ten wynik powiedziałaby dr Jerzak ;)

Ja mam pseudo thermomix w sensie coś co robi to co on ale gorszej jakości [emoji23]
Wiecie ze ja jestem panikara i ze teraz mi się życie przewróciło do góry nogami ciekawe co lekarz powie pójdę też chyba do dietetyka albo Endo po leki bo do P dopiero 29 ...
A jak tu jeść w gościach :/
Nie wiem nic na dzisiejszy dzień. Dzięki za rady wsparcie i info [emoji8][emoji4]
Nie moge uwierzyć że po roku czasu coś znalazłam teraz chodowanie zdrowych jajek

@roki_1991 ja nie wiem kiedy zacznę [emoji23]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam pseudo thermomix w sensie coś co robi to co on ale gorszej jakości [emoji23]
Wiecie ze ja jestem panikara i ze teraz mi się życie przewróciło do góry nogami ciekawe co lekarz powie pójdę też chyba do dietetyka albo Endo po leki bo do P dopiero 29 ...
A jak tu jeść w gościach :/
Nie wiem nic na dzisiejszy dzień. Dzięki za rady wsparcie i info [emoji8][emoji4]
Nie moge uwierzyć że po roku czasu coś znalazłam teraz chodowanie zdrowych jajek

@roki_1991 ja nie wiem kiedy zacznę [emoji23]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Nie chcę studzić Twojego zapału, ale ja mimo wykrytej IO nadal nie mam dziecia i straciłam już kilka ciąż z unormowaną insuliną ;) także ten ochłoń przez noc [emoji8]

Z nieba mi spadłaś [emoji8] trzeba mieć maszynę do wyrabiania chleba?

Jak lubisz myc naczynia to mozesz:D ja tylko recznie wyrabiam :)
Najpierw rozpuszczam drozdze w ciepej wodzie z odrobina.cukru i ok 3 lyzkami mąki i to sie kisi kilka godz, tak z 4-5 (mozesz tez np przed praca lub dzien wczesniej wieczor - im dluzej sie kisi tym jest lepszy) potem dodaje reszte skl i wyrabiam dosc dlugo, zeby bylo sprezyste, rosnie ok godzine, wykladam.na blaszki i pieke. To jest porcja na spore 2 keksowki. Jak masz duzy piekarnik to mozesz upiec wiecej i sobie zamrozic, zeby sie zbyt czesto nie bawic w to ;) czesto dodaje sobie jeszcze garsc platkow gryczanych zalanych wrzatkiem, albo sezam, co tam mam pod reka, tak zeby mi sie nie znudzil caly czas ten sam smak. A make polecam z.melvita ta do wypieku domowego chleba wlasnie:)

@czarna_mala nie wiem co powiedziałaby dr jerzak i póki co się nie dowiem, bo się nie lecze u niej :p dzisiaj powiedziałam te wyniki tej dietetyk ale chyba z racji tego że nie były to wysokie wartości, nie mówiła że kwalifikuje się to do leczenia. Jak będę u swojej rodzinnej lekarki to zapytam co ona na to powie. Mam plan spróbować diety i za jakiś czas powtórzyć badanie żeby zobaczyć o co chodzi ;) cukier po godzinie też był dziwny bo spadł, a po 2h urósł do początkowej wartości. Także wszystko to takie dziwne. Jestem dziwna :p
@roxie123 możesz zacząć ze mną od poniedziałku :D

reklama
Do góry