reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alus.ia u mnie tez coraz mniej objawów. Piersi raz bola raz nie. Ja usg mam dopiero 13. Chyba zwariuje. Dzis mi się śniło ze dostalam@. Mdłości już prawie nie mam. Tylko nadzieja została że wszystko jest w porzadku. A jak tam u Ciebie brzuszek ? Zaokraglił się trochę?

reklama
Alusia w sobotę wciskam się na wizytę z usg. Wesprzyjcie nas modlitwa pliss :-)

Nafoczka brałam b6 b12, d, metformax, bromergon, wit PP, selen, colostrum, vegevit, kwas f. 5 mg, zwiekszylam do 15 mg, wlewy z intralipid co 30 dni.Chyba tyle

Kruszka ja biorę 1000 omega 3, pytałam gina o dawkę i zażartował, że mogę brać spokojnie 1000 na jego odpowiedzialność, że taka ilość mi nie zaszkodzi nawet jakbym się obżerała rybami. A olej lniany z tego co mi się wydaje to chyba omega 6 a nie 3? Ale nie jestem pewna :-)
I śmiem twierdzić, że masz dla M. najlepszy prezent świata pod sercem :tak:
Pozdrów bratową, aż ciepło się robi w środku od takich dobrych wiadomości.

alus.ia12 mnie też już piersi nie bolą, gin się śmiała, że mnie powinny boleć całą ciążę żebym nie panikowała :-D

nafoczka brałam 1000 omega 3, witaminę d, b6, b12 na 3 miesiące przed ciążą, a kwas foliowy od ponad 3,5 roku, bo tak wyszło, że od ponad 3 lat albo byłam w ciąży, albo karmiłam, albo się starałam o dziecko...
Rozbawiłaś mnie tymi oszczędnościami na jednych ogromnych spodniach ciążowych. Iris, Alusia, duże macie brzuchy? Ja przez tą nieszczęsną dietę bezglutenową i mdłości schudłam jeszcze bardziej, już ważę 46 kilo, tylko kości i odrobinę brzucha. Lekarka każe mi jeść więcej, chyba zapomniała co to pierwszy trymestr :)

Ostatnia edycja:
Ewa dziękuję, sprawdzę jeszcze ten olej lniany, może masz co do niego rację.
A to bratowa mojej bratowej. Co nie zmienia faktu, że informacja wspaniała :-D

Ewa jesli tylko chcesz to "pożycze" ci pare kilosów:-D bo mi jakos tak wychodzi, ze po każdej ciąży zostawało 2-3 :szok: teraz walcze, zeby z 60 zejść ale nie wiem czy nie przesadzam z walką jeśli przymierzam sie do innej i wiele wazniejszej ;-) dzięki za informacje, moze moja pani cos sama zaproponuje ale wole wiedzieć ;p

Ewa ja tez trochę schudlam przez mdłości. Ale przez swieta nadrobilam z 48 do 50. Dla mnie cenny jest każdy kilogram bo zawsze chuda jak kij od szczotki bylam. W pasie mialam 66 do 68. A teraz na czczo 76 ( :o ) ale nie rzuca się w oczy. Trochę tluszczyku przybylo.
Martwi mnie tylko to że każdy zastrzyk konczy sie siniakiem. I każda ranka długo nie chce się goic. Może nie powinnam brac acardu ?

Kruszka trzymam kciuki za wizytę. A co do ptezentu dla męża to też uważam że nosisz pod sercem najpiekniejszy ze wszystkich prezentów.

My z mężem na gwiazdke właśnie na takim wzajemnie poprzestalismy ;) ja tylko dokupilam mu bokserki Superman ;) należało mu się ;)
Teraz leżę u moich rodziców i teskie za moim M i labkiem Leonem ;) pojechali ze znajomymi na narty ;) szaleją na sniegu a ja tęsknie. Ale należy im się urlop ;)

Narty mmmm....
Iris super pomysł z bokserkami. Co do mojego M to On też mówi, że jego największe marzenie mam pod sercem. Wiesz co, ja też mam okropne ślady po zastrzykach. Podejrzewasz acard? W poprzedniej ciąży go nie brałam i siniakow nie było.

Nafoczka jeszcze femibion natal brałam i biorę.

Moj też nie narzekałby gdyby mi się przytylo ale niestety nie jest to łatwe ; (
Nafoczka ja też femibion natal biorę.

reklama
Tak Was czytam i myślę czy by nie dorzucić 1000 omega 3... I tak juz biore pol apteki :-) I Pietrucha czemu odstawiłaś w 17 tyg B12 metylowana? Ktos Ci zasugorewal? Spokojnie mozna przyjmowac to tez pozniej tez w ciazy, tak?

Ostatnia edycja:
Do góry