reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@basiawol - tak badania hormonalne robi sie w 3 dc. Progesteron tez mozesz zbadać 7 dni po owulacji.

WAZNE INFO z grupy MTHFR polska odnosnie Clexane 0.6... na załączonych zdjeciach.
IMG_0542.JPG
IMG_0541.JPG

Załączniki

• IMG_0542.JPG
    IMG_0542.JPG
    90,4 KB · Wyświetleń: 1 358
  • IMG_0541.JPG
    IMG_0541.JPG
    246,2 KB · Wyświetleń: 1 375
reklama
@marshia

Dzięęęęęęęki!

Najbardziej mam właśnie wahania z tym accofilem... Mam go niby mieć 5 dni przed owulacją, ale skąd mam wiedzieć kiedy ta owulacja będzie, o ile w ogóle będzie i jak wyliczyć te 5 dni? No cóż, czeka mnie comiesięczny monitoring :) I chyba najgorsza zagwozdka, żeby znaleźć miejsce/lekarza w Warszawie gdzie podadzą mi ewentualnie ten Accofil i Intralipid. Chociaż przy Intralipid pójdę chyba Twoim tropem i poszukam pielęgniarki, żeby przychodziła do domu - o ile w ogóle się na to zdecyduję :)
Nadzieja jesli chodzi o wawę to @anett96 moze pomoze z intralipidem, ona miala jakiegos pielegniarza, poczekaj moze sie odezwie niedlugo. A podanie accofilu wyglada identycznie jak inseminacja, wie c kazdy lekarz ktory robi iui powinien umiec zrobic wlew jak bedziesz miala zalecenia. Z tym, ze tak jak dziewczyny pisza - przy naturalnych cyklach moze zastrzyk bylby lepszy, ale to bym robila po potwierdzonej owu, po co bez sensu sie napychac dziadostwem, tym bardziej ze to dosc drogie jest.

@Nadja_n
Tak, z wielką chęcią je wezmę a w zasadzie odkupię od Ciebie. Napisz na forum kiedy dokładnie będziesz w Warszawie to się zgadamy co do miejsca i godziny. Ja dzisiaj zakupiłam mężowi Profertil. Skoro Ty już się lepiej zabezpieczylas, to moze męża posuplementuj i namów chociaż na inseminacje? Wiem, ze łatwo mówić ale może go przekonasz.

@Nadzieja2018 bede w Wawie od 27pazdz.jakis tydziennie pamietam nawet ile placilam ze ten accofil to bylo w lutym.Mam go w lodowce.Przywioze go i Ci go dam.Niech Tobie posluzy :-) :)ja i tak w koncu bym go wywalila.
ja staram sie jeszcze pol roku tyle ile szczepionki wazne.Meza raczej nie namowie na nic poza natura.
Mam corke,psa i swinke:D

@Marthi slaba sytuacja z tym clexane. Od razu pobiegłam sprawdzić co mam, na szczęście mam neoprain, ale kto wie gdzie się podobna akcja trafi następnym razem :(
Ja zawsze kupuje 3-4 opakowania na raz, wiec można się przejechać.

@bertha
Dziękuję :* Spróbuję chyba przekonać dr P. do zmiany Accofilu z wlewu domacicznego na podskórnie.
A jak w przypadku gdyby mnie ginekolog stymulował? Wtedy tez lepiej Accofil podskórnie?
Jeżeli chodzi o tycie po intra, to mi to nie grozi. Wręcz mogłabym przytyć. Ważę 48kg :O

Tez bym wtedy podskórnie brała..
Z tyciem - rozumiem. Ale jeśli się nie zachodzi, to po co tyle miesięcy to w siebie ładować bez sensu, to jednak ingerencja w organizm.

Cześć dziewczyny [emoji846] chciałam was podpytać o pewną rzecz . Mam 8 miesięczną córkę z ivf po leczeniu u Pasikonika . Immunosupresyjne +intralipid +encorton do 20tc. Przed nigdy nie zachodziłam i tez straciłam cztery zarodki . Mam zamrożone dwa zarodki i pomału planuje kolejne podejście .Problem w tym że walczę sama z myślami bo nie do końca uśmiecha mi się znowu brać te wszystkie leki . Chciałam was podpytać bo coś kiedyś słyszałam że po ciąży zachodzą zmiany w immunologi ale nie mam pojęcia co dokładnie i z jakim wpływem ? Myśle czy jest szansa przyjąć np zarodek na samym encortonie czy to z góry stracona szansa ? U mnie problem leży w wysokim nk 28% i hashi .z góry wielkie dzięki za odpowiedz

reklama
Do góry