reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kruszka przesyłam dobre myśli i czekam jutro na wieści. Ja się identycznie denerwuję za każdym razem...
Alusia masz jeszcze mnóstwo czasu. Ja w 1 ciąży poczułam ruchy koło 21-22 tygodnia. Na pewno wszystko jest dobrze, dziewczynki są delikatniejsze :*
Esperanza :* Aż ciekawa jestem czego się jutro dowiesz, ja u hematologa nie byłam. Trzymam kciuki!
Jutro jakiś dzień wizyt jak widzę, powodzenia wszystkim.
Dzisiaj post, a ja zaczęłam dzień o 7 rano od dwóch schabowych. Zapomniałam o poście. A lekarka się za każdym razem pyta mojego męża, czy ja coś jem.

Enya - ona jest cudna!

Ostatnia edycja:
reklama
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty:*

Esperanza- ja dostalam steryd na refundacje.

U nas drugi cykl staran. Caly czas sie zastanawiam czy brac encorton podczas staran? Wg zalecen mam go brac jakos od owu do ewentualnej @. Sama juz nie wiem.

Odebralam dzisiaj kontrolne TSH. Wyszlo niewiele ponad 1.1 czyli ok.

Mimo, ze wiekszosc z forum szczesliwie idzie do przodu to mnie jakos nie opuszczaja negatywne mysli, ze sie nie uda. Achh i znow nasmecilam na koniec[emoji20] wybaczcie...

Dobrej nocki:*

Ostatnia edycja:
Portia, kochana myślę, ze my wszystkie działające w kategorii "staraczki" tak mamy z tymi myślami ale wciąż tli się nadzieja. Mnie dziś dopadło cos innego, w związku z tym że dzis rano przeczytałam obszerny artykół na temat ospy- na krórą nie chorowałam, ani odre ani różyczke.. a od września daje Młodego do przedszkola to boje się,że jakiś syf mi przyniesie... zastanawiam się nad szczepionką.
Dla wszystkich staraczek :*
Dla wszystkich brzuchatek bo w dwupaku :* :*
No i dla mamusiek cała rodzinka :* :* :*

Nafoczka tak ja kiedyś pisałam, z ospa mam to samo. Jeśli zdawałabym sobie sprawę z tego wcześniej to bym się zaszczepila. Ale. Rozmawiałam z moją mamą i u nas moi bracia chorowali na ospe, a ja się nie zarazilam. Mogło być tak, że przeszłam bezobjawowo. Na co liczę. Przy następnych skierowaniach na badania, poproszę i przeciwciała przeciw ospie. Będę miała czarno na białym.
Na rozyczke nie byłaś szczepiona? Badają to w każdej ciąży na początku.
Na odrę chorowalam. Pamiętam tą gorączkę i zwidy jakie wtedy miałam.

Czy mi się wydaje czy Misiejek dawno się nie odzywala. MagdaCh również...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kruszka po małej konsultacji z p. doktor chyba jednak ze szczepionki zrezygnuję. U mnie tez bawilam sie z chora siostra i nic, zreszta i teraz była ospa u nas w domu i nic. Rezygnyje dlatego, ze to by przesunęło starania conajmniej do września a nie chce az tyle czekac bo potem znowu bedzie okres wirusowo-chorobowy. Moge zawsze przed przedszkolem zaszczepić Małego. Tak na różyczke byłam szczepiona.
Tak Misiejek i MagdaCh dawno się nie odzywały- że juz o Truskawce nie wspomne...

Esperanza...ale jestem ciekawa co ten nasz"GURU" Ci powie...sama miałam iść do niego, ale wystraszyły mnie terminy, a tyle czasu już upłynęło, że pewnie byłabym blisko terminu wizyty u niego, ale nawet i po, także czekam na szczegółową relacje ;)

Kruszka...trzymam kciuki za wizytę! :*:*:* &&&&&

Enya...przecudna kruszynka! Booooska! :)

To to samo. ANA1 to test przesiewowy, określa, czy w ogóle je masz, a ANA2 określa ich rodzaj. Ze względu na koszty lepiej zrobić najpierw ANA1, a ANA2 dopiero jak 1 wyjdą dodatnie.

Portia na pewno kiedyś się uda. Zapewne wtedy gdy nie będziesz się tego spodziewała :) a myśli negatywne typu " nigdy się nie uda" wszystko blokują. Proponuję po prostu niczego nie oczekiwać. Co ma być to będzie. I na pewno będzie dobrze.
Ja prawie zrujnowalam swoje małżeństwo myśląc tylko o dziecku. I swoją karierę zawodową. A jak już się wzięłam za siebie, swoje małżeństwo i pracę pojawił się dzidź.
Buziaczki dla Ciebie ogromne.

Witaj Black Cat.
Ja najpierw robilam ANA przesiewowe rozpoznawcze (w diagnostyce) i na wynikach mialam napisane co dalej robic (ANA2). Sądzę że w różnych labach może być różna nomenklatura.

Trzymam kciuki za wizyty!
Dziewczyny coś ten 24 lipca za nami chodzi ;)

Ostatnia edycja:
reklama
witaj Black Cat- ja tak jak i dziewczyny robiłam ANA1 i jesli będą ujemne to ANA2 nie trzeba robic- tak mi Pani z diagnostyki wyjasnila ;)
Kruszka &&&

Do góry