reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ovli moja poprzednia lekarka twierdziła, ze może to mieć wpływ. Ja przy dwóch z czterech poronionych ciąż też miałam. Wirus opryszczki jest z tego samego gatunku co ospa... ja przeszłam intensywne leczenie heviranem ustawione przez dermatologa. Tylko się zastanawiam czy na ten wirus jest jakieś badanie?!

reklama
Nut4nut dzieki na to forum o tarczycy :) Na opryszczke jest chyba badanie przeciwcial anty herps czy jakos tak, ja rowniez mam wirusa opryszczki ale slyszalam ze tylko ta plciowa lub jak sie nia zarazisz po raz pierwszy w ciazy to sa grozne. Znam dwie osoby ktore maja opryszczke z ciazami wszystko bylo ok. Nafoczka ja do tych przeciwcial dorzucilabym jeszcze AOA czyli p-ko jajnikom.

Malinka AOA też mam ujemne, co do opryszczki się nie znam, wiem ,że moja była gin. zwrócila na to uwagę i kazala coś brać z USA niedostępne u nas. Nowemu lekarzowi zapomniałam zwrócić na to uwagę więc nie wiem jakie jest jego zdanie. W sumie to nie wiedziałam czy pierwsze była opryszczka a potem ustanie serduszka czy opryszczka była jako wynik ustania serduszka... a może to zbieg okoliczności? jakbym mogla to sprawdzić jeszcze to bym była spokojniejsza...

Swoją drogą chwilę temu też zastanawiałam się czy opryszczka miała wpływ na mój poród przedwczesny. W dniu kiedy dostałam skurczy rano wyskoczyła mi okropna opryszczka i była to dopiero druga opryszczka jaką miałam w życiu. Niedawno pytałam o to lekarza na co powiedział że to tylko świadczy o osłabieniu organizmu co jest w ciąży częste.

No ja miałam wczesniej ja mam tak z 3 razy na rok opryszczkę .
Truskawka na pewno w moim organizmie cos szwankuje ja poprostu juz sprawdzam wszystko co ktoś napisze :(

Chciałabym wiedzieć juz teraz i zaraz co mi jest , chciałabym donosić i szcześliwie urodzić chociaż jedno nie musze miec wiecej jak mam tak to wszystko przezywać ;(

reklama
W pierwszej ciąży miałam opryszczkę na samym początku a ciąża rozwijała się książkowo do samego końca. Później w trzeciej też mnie zaatakowała i to dość mocno, ciąża się posypała.Myślę, że to nie miało znaczenia. Warto jednak dla pewności przeleczyć się przed staraniami, tak dla świętego spokoju.
W ciążach w których brałam encorton nie wyskoczyła mi ani jedna.

Do góry