reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochane moje i wasze źródło wiedzy bardzo Wam dziekuję jutro idę znów na badania powtórzę te ddimery, bhcg, zrobię aptt i ten fibrynogen jak radzi @Auri_a. Zrobiłam dwa zastrzyki z 0,6 tylko takie dzielone bo nie mam w jednej strzykawce 0,6. Ale Paśnik mi odpisał i zapisze mi receptę na 0,6. Kiedy owu była nie mam pojęcia 🙄Na razie panika mnie nie opuszcza.

reklama
@Porzeczka1234 Owu była na pewno hihi :) ale zakładając nawet bardzo wczesna owu to beta jest piękna i bardzo wysoka, skoro jest jakby początek cyklu wiadomy.
Oczywiście że norma u zdrowych ludzi jest do 500 tak sama jak norma w ciąży u kobiet jest do 2000 ale moim zdaniem na początku ciąży jest mieć lepiej niżej. Ja w udanej ciąży w tych dniach d dimery miałam 15 więc 190 moim zdaniem dużo. Nie wypowiadam się jako wybitny specjalista ale zwróciła hym jednak uwage czy za chwile nie wyskoczą w kosmos. Do tego zbadała bym czynniki ASP. Czyli aptt fibrynogen.
Owu na pewno była 😀 źle się wyraziłam. Ja tak sobie myślę, że to dziewczyna dlatego taka beta ja też miałam takie wysokie haha ... Ja mam aps w ciąży i na co dzień moje d-dmiery to 300 . Także popieram , żeby najlepiej zbadać je jeszcze raz nigdy nie miałam ich takich niskich o jakich piszesz ale też acardu nie biorę na co dzień a pewnie powinnam

@mała79 my tu takie debaty prowadzimy ale spokojnie kochana zbadasz się i będzie dobrze zobaczysz ... ❤️❤️❤️

Nie miałam
Monitu ale teraz będę robić . Nasienie podobno Ok . Miał jakieś bakterie ale to malina dał jakieś antybiotyk. I ma przeciwciała ale nie pamiętam już jakie .

@mała79 a może to bliźniaki [emoji16] bo beta imponująca [emoji6]
W mojej macicy nie ma miejsca na bliźniaki, bo ja mam macicę dwurożną z przegrodą, częściowo usuniętą, ale pewnie już odrosła. Czyli wracasz do starań @czarna_mala super wierze że się doczekasz ziemskiego dzieciątka. Ja już zamknełam ten rozdział w moim życiu ponad 1,5 roku temu. Po szczepieniach nie zachodziałm w ciąze wogóle przez 4 lata nawet dwie procedury in vitro nic nie dały i odpuściłam już, bo ile można, pogodziłam się z losem, ale ja mam córkę z 4 ciązy może mi łatwiej.

W mojej macicy nie ma miejsca na bliźniaki, bo ja mam macicę dwurożną z przegrodą, częściowo usuniętą, ale pewnie już odrosła. Czyli wracasz do starań @czarna_mala super wierze że się doczekasz ziemskiego dzieciątka. Ja już zamknełam ten rozdział w moim życiu ponad 1,5 roku temu. Po szczepieniach nie zachodziałm w ciąze wogóle przez 4 lata nawet dwie procedury in vitro nic nie dały i odpuściłam już, bo ile można, pogodziłam się z losem, ale ja mam córkę z 4 ciązy może mi łatwiej.
Ja też 2,5roku nie mogłam zajść po szczepieniach, dlatego też się pogodziłam, brakiem dziecka. Coś pykło w zeszłym roku ale trwało chwilkę, jak to u mnie [emoji17] wiem jedno, nigdy w życiu nie poddałabym się kolejny raz szczepieniom. Ja wiem, że mamy sporo tutaj ciąż i dzieci dzięki szczepieniom, ale ja mam teraz zbyt wiele wątpliwości, których wcześniej nie brałam pod uwagę [emoji57]

Dziewczyny❣️ po zaznajomieniu się z treścią na forum,zastanawiam się czy zalecenia od ginekolozki są właściwe. Rok temu straciłam ciążę w 6 tygodniu,nie było tętna,kształt jajeczka zmienił sie w ciągu kilku dni z okraglego do rozlanego i po tym nastąpiło poronienie całkowite. Minął rok,postanowiłam spróbować jeszcze raz ,jestem aktualnie w 5 tyg ciąży (3 od zapłodnienia) i od dwóch dni mam skape brązowe plamienie. Znów zaczyna bolec mnie kręgosłup oraz głową,objawy ciąży zanikają,sytuacja wygląda bardzo podobnie jak do tej sprzed roku. Badania jakie dostałam to toksoplazmoza ( ujemna,brak przeciwciał) morfologia,glukoza,progesteron,mocz,TSH. Na początku tamtej ciąży również dostalam ten sam pakiet badań i wszystko było w normie. Mam wrażenie że mimo pakietu Luxmed badania są dość skromne,jak myślicie ? Dostałam duphaston i mam leżeć. Ale z drugiej strony ,może przyczyna tkwi w genetyce i być może bede podtrzymywać ciążę z wadami rozwojowymi. Myślicie że w trakcie trwania ciąży zacząć robić badania na własną rękę,że spisu który się tu znajduje ? Mam wrażenie że lekarzom nie zależy
. Mogą wypisać wiele badań a tego nie robią. Zatrzymują się na podstawach,nie draza dalej. Prosiłam o kortyzol,bo jestem strasznie nerwowa,odmówiła. Ehh,jestem trochę zła i smutna :(

reklama
Dziewczyny❣ po zaznajomieniu się z treścią na forum,zastanawiam się czy zalecenia od ginekolozki są właściwe. Rok temu straciłam ciążę w 6 tygodniu,nie było tętna,kształt jajeczka zmienił sie w ciągu kilku dni z okraglego do rozlanego i po tym nastąpiło poronienie całkowite. Minął rok,postanowiłam spróbować jeszcze raz ,jestem aktualnie w 5 tyg ciąży (3 od zapłodnienia) i od dwóch dni mam skape brązowe plamienie. Znów zaczyna bolec mnie kręgosłup oraz głową,objawy ciąży zanikają,sytuacja wygląda bardzo podobnie jak do tej sprzed roku. Badania jakie dostałam to toksoplazmoza ( ujemna,brak przeciwciał) morfologia,glukoza,progesteron,mocz,TSH. Na początku tamtej ciąży również dostalam ten sam pakiet badań i wszystko było w normie. Mam wrażenie że mimo pakietu Luxmed badania są dość skromne,jak myślicie ? Dostałam duphaston i mam leżeć. Ale z drugiej strony ,może przyczyna tkwi w genetyce i być może bede podtrzymywać ciążę z wadami rozwojowymi. Myślicie że w trakcie trwania ciąży zacząć robić badania na własną rękę,że spisu który się tu znajduje ? Mam wrażenie że lekarzom nie zależy
. Mogą wypisać wiele badań a tego nie robią. Zatrzymują się na podstawach,nie draza dalej. Prosiłam o kortyzol,bo jestem strasznie nerwowa,odmówiła. Ehh,jestem trochę zła i smutna :(
Jeśli masz nerwicę, to jednak do psychiatry trzeba i niech on wydaje oficjalne kwity na leczenie. Jeśli chodzi o plamienia, to może być to czysta fizjologia: kosmówka się rozrasta i wczepia w macicę. Duphaston jest właściwą reakcją lekarza. Oszczędny tryb życia też, w tym wstrzymanie się od współżycia. Co do badań na własną rękę, to wiele z nich można robić w ciąży i one ew. dadzą podstawę do włączenia leków, ale wg mnie plamienia nie są przesłanką, żeby diagnozować APS czy trombofilię. Lekarze w Luxmed też mają swoich szefów i księgowych, którzy kontrolują liczbę wydawanych skierowań. Większość z nas robi badania za własne pieniądze.

Do góry