reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A ja wam powiem, że jestem tak nastraszona wpływem insuliny na ciążę, że od transferu nawet nie spróbowałam nic niedozwolonego, schudłam już prawie 3 kg w niecały miesiąc.... Polecam wam świetną książkę dra fuhrmana Trzy kroki do zdrowia - fajne, nowe podejście do diety, które mi bardzo odpowiada...
Martha - nastaw się u dubrawskiego że pierwsza wizyta niewiele rozwiąże, pewnie zrobi ci wykład o immunologii i przedstawi wizję pakietów badań wraz z cenami, wszystkie pakiety kilkutysieczne.... Ja się do dubrawskiego bardzo zrazilam, poszłam do niego z konkretną sprawą a wyszlam biedniejsza o 200 złotych i zła, bo powiedział mi, że zobaczymy się jak poronie jeszcze parę razy i żebym zastanowila się który pakiet badań wybiorę - podstawowy ok. Kilku tysięcy czy "fajerwerki" za ok. 8 tysięcy. Przy okazji w ogóle nie zainteresował się jakie badania już zrobiłam, a zrobiłam ich sporo. Przepraszam jeśli cię do niego zrazam, ale ja wolałabym wydać te pieniądze na co innego, chociażby na wizytę u innego lekarza....

reklama
sykatynka dzięki za opinię, i tak chcę spróbować. Póki co chodziłam tylko do lakalnych "znachorów" i mam już dosyć mimo wszystko mam nadzieję że jednak coś nowego wniesie u mnie...
Apolinka a jakie są twoje odczucia po wizycie u niego, ty nadal do niego chodzisz?

Czy może mi któraś z Was kochane odp na pytanka
Mam do zrobienia badania:

JA:
KIR
p/c p/c fosfatydyloserynie (IgG Ig M)
p/c p/c fosfatydyloinozytolowi (Ig G IgM)
p/c p/c protrombinie (Ig G Ig M)

Test mikrocytotoksyczny- ja z M
Obecnosc p/c blokujacych allo MLR- ja z M

Czynnik V Leiden

Czy powinnam być w konkretnym dc?

Miałam robione z badaniami z Invicty Badanie na obecność mutacji G1619A w genie czynnika V układu krzepnięcia krwi-proakceleryny. Czy w takim razie to badanie Czynnik V Leiden mam już? Czy to co innego jest?

Martaha, ja byłam tylko raz i więcej nie pojechałam, spróbowałam Znów na zelaznym zestawie i się udało, jutro kończę 12 tydzień, w piątek mam usg genetyczne....ale boję się bardzo!
Pewnie pisałaś, ale niebardzo pamiętam, jaką u Ciebie jest historia ?

Apolinka u mnie były 2 puste jaja plodowe później zdrowa córeczka. Kolejno 2 razy obumarcie zarodka około 6-7 tygodnia i teraz ciąża biochemiczna beta wzrosła i spadła i okres się pojawił. 4 razy lyzeczkowanie. Badania dotyvhczas robione nic nie wykazały. Na zestawie clexane acard kwas foliowy i duphaston ciąża biochemiczna a wszystkie wcześniejsze bez leków. Ot cała historia...

Hej dziewczyny, nie było mnie jakiś czas, starałam się wyciszyć i dojść do siebie przed kolejnymi staraniami i podejść do niech na spokojnie. Mam dobre wieści - udało się, mamy 2 kreski. ostatni okres był 8 maja, więc jest jeszcze wcześnie, ale byłam już z tymi newsami u gina i kazał brać tylko duphaston 3 x 2 tabletki. Myślalam, ze dostane heparynę i encorton, ale powiedział że mi tego nie da, bo ma bardzo złe doświadczenia z tymi lekami. Byłam pewna że je dostanę w związku z podwyższonym mianem aTPO i dwoma pod rząd obumarciami dobrze rozwijającej się ciąży. teraz się martwię, bo boję sie że sytuacja się powtórzy. Mam się zgłosić do niego do szpitala za 2 tygodnie we wtorek i jeśli będzie widać rozwijającą sie ciążę, to mnie położy na leczenie. Ale co by to miało być za leczenie? strasznie, ale to strasznie się boję :(

Jo, jak czytam to co piszesz, to widzę swoją sytuację u mojej pierwszej ginki. Rozumiem, że można raz poronić, ale jak już się to stało min 2 razy, to od razu powinna włączyć jakieś leczenie (tak mi się wydaje przynajmniej).
A u Ciebie wyszło tylko aTPO? nie robiłaś innych przeciwciał? Przypomnij nam. Trzymam kciuki aby wszystko jednak było dobrze :tak:

Endokrynolog nie kazał robić innych przeciwciał z zakresu tarczycy. Robiłam antykardiolipinowe, ale wszystko w normie. TSH szybko rosło w ciązy, dostałam i biore euthyrox. Ufam temu ginekologowi, ale wszędzie w necie jest napisane, ze jak któraś miała aTPO podwyższone i niepowodzenia ciążowe za soba, to dostawała heparynę.

Ostatnia edycja:
A tak w ogóle to gratuluję 2 kresek!!! :-)
skoro ufasz lekarzowi, to musisz się tego trzymać :tak: i być dobrej myśli :) ja trzymam mocno kciuki i przesyłam mnóstwo &&&&&&&&&&&&

reklama
no ufam, ale jak się oczytałam, że każda dziewczyna która miała podwyższone miano przeciwciał aTPO - dostała heparynę, to już wątpię. Będę sobie pluła w brodę jeśli sytuacja znów się powtórzy, a ja tego nie sprawdzę z innym lekarzem.

Dziękuję za kciuki, trzymajcie mocno :) w sumie mam za sobą 3 poronienia, ale między pierwszym a drugim urodziłam synka...teraz były 2 pod rząd

Do góry