reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alokin ja też byłam w szoku!!!3- krotnie większe ryzyko! To są słowa Jerzakowej! Kazała brać kwas foliowy 15 mg przez całą ciążę,generalnie ten zestaw który daje to powiedziała że nic w ciąży nie odstawiac.Tak się przejełam tymi dietami że jem kluchy z truskawkami...eh chociaż tyle mojego szczęścia

reklama
Na pewno przesadza!!! Tylu lekarzy mamy za sobą i tylko ona tak twierdzi, co drugi człowiek ma mutację a kobiety rodzą zdrowe dzieci nic o tym nie wiedząc że ją mają.
Co do zespołu to zaawansowane staraczki robią badania genetyczne i jeśli w nich nic nie wyjdzie to nie ma się co martwić.

Oleńska no właśnie ta kobieta może i mądra jest ale niepotrzebnie nas nakręca:/ A ktora masz mutacje A 1298 C czy C 677T?
j mam heterozygote C 677T I niestety tez od niej uslyszalam podobne slowa, ze jest zwiekszone ryzyko ale mi nie mowila jak duze; generalnie tak mnie zdołowala a że ja panikara jestem to nie nie daje mi to spokoju i nie wiem czy przez to kiedys sie jeszcze odważe. Ona niepotrzebnie nam -matkom po przejsciach mowi takie rzeczy, przeciez my podświadomie wiemy ze cos moze byc nie tak ale nie chcemy tego slyszec, myslec itd bo i tak co ma byc to bedzie

Mam mutację w obu allelach C677T :-(, mi opowiedziała że jakas pacjentka chciała jej sprawę zrobić że nie poinformowała jej o zagrożeniu więc teraz mówi wszystko.Ja też jestem panikar,zastawiam się nad in vitro w Gdańsku gdzie wukliczają zarodki z wadami genetycznymi.Niestety strasznie drogie i nikt nie da mi pewności że się ciąża utrzyma...ah ciężki mamy orzech do zgryzienia.

Dziewczyny, nie przejmujcie sie tak tym, bo popadanie w paranoje jest gorsze dla dziecka niz ta mutacja. Mnie po badaniach gen. napisali czym skutkuje ta mutacja i ze trzeba brac kwas f. I leki z heparyna. Kazda z dziewczyn ma mutacje i dzieci zdrowe. :-)

Olenka heparyne czyli clexane albo fraxi w zastrzykach. Acard osobno w tabletce:-)

Dziewczyny, ja rowniez z mutacja. I uwazam,ze mam takie same szanse, na urodzenie zdrowego dziecka,jak ktos bez mutacji.

Kochane ale clexane dopiero w ciąży co'? Generalnie u mnie nie ma trombofili więc zapobiegawczego chyba.Acard Jerzak już teraz kazała mi jeść.A bierzecie gluckophage?

reklama
Ja mialam od pozytywnego testu acard a fraxi jak potwierdzila ze ciaza dobrze sie zagniezdzila :-) plus encorton

Do góry