reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Alokin a enocrton Malina odstawił Ci w 16 tyg, czy nadal bierzesz np. ze względu na podwyższoną aktywnosć NK?
chociaz ja tak do konca w te wyniki Nk z łodzi nie wierze, tez mi wyszła bardzo wysoka aktywność, a jak powtarzałam w instytucie immunologii w wawie , juz była super.
Chodzi mi jednak po głowie , żeby lada dzień powtórzyc badania, zobaczyc, jak te NK zachowują sie w ciaży i czy coś spadły po tym encortonie.
Ja tam też nie widzę sensu robienie tych badań po 20 tyg, no moze z wyjatkiem tej aktywnosci, a tak to heparyne i tak chyba dawkuje sie na podstawie d-dimerów , aptt , fibrygenu czy jak tam sie to nazywa...

a Kubuś imie śliczne, u mnie przyjaciółka tak synka nazwała , wiec tez już nie chciałam wchodzić w paradę.
U nas chyba jednak Jasiek zostanie :) , a dla dziewczynki zawsze marzyło mi sie Jagoda :), niestety moj luby był mega przeciwny:wściekła/y:

Enya Basia super, jeszcze jak masz fajne wspomnienie teściowej , to tym bardziej.
Co d insuliny, to niestety jerzak , mi akurat o skutkach za dużo nie mówiła :(, tylko tyle że podwyższona pluc pco jak najbardziej moze prowadzić do poronien, a późniejszym okresie ciąży do cukrzycy ciążowej.

Madzia czekamy z niecierpliwością, a może jednak beda dwie kreski wymarzone :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Czytam Was codziennie.Trzymam kciuki za każdą z Was.
Ja narazie biorę leki i czekam aż kolejny raz przez przypadek mi wyjdzie dzidziuś.
Enyo wszystkie Basie to lobuziary :-) Imię fajne.Co do insuliny i Jerzak to tak jak Misiejek napisał ona nic o tym nie mówi. Mimo tego że moja jest w porządku mam zleceną dietę bez weglowodanow igluckophage.Wg niej PCo wiąże się z ryzykiem cukrzycy.

misiejek encorton mam brać jeszcze przez 2 tyg a co do nk to Malina je tylko sprawdza w teście IMK czy CBA a osobnej aktywności już nie sprawdza więc nie wiem jak to wygląda chodź wydaje mi się że na tym etapie to nie ma znaczenia. W klinice też mi mówili że tu chodzi o te pierwsze 12tyg.

Ja myślę o wyszywaniu haftem krzyżykowym ale mulina jest bardzo droga...No ale chyba nie będę miała wyjścia i się tym zajmę;-) Po wypłacie muszę się wybrać do drogerii a nie mam daleko i może coś wyhaftuję na ścianę mojego przyszłego mieszkanka:-D

Oleńko hehehe raczej Ci się pomyliło z kimś innym bo ja talentu w rękach nie mam żadnego i strony też nie mam:eek:

Pytam Was o tą insulinę bo moja znajoma z innego forum szuka przyczyny choroby swojej córki ( problem dotyczy mózgu dziecka) i gdzieś doczytała że to może od tego. A nikt jej właśnie nie leczył przed ciążą a w trakcie miała cukrzycę ciążową.

Ostatnia edycja:
Olenko to ja podalam to moja bratowa robi. Dla moich dziewczyn zrobila te miski.

Enya ja z all wszystko zamawiam duzo taniej niz stacjonarne sklepy.
Mysmy dzis byly u okulisty wzrok dobry. Ale jak zobaczylam jak wyglada to badanie to mi sie nogi ugiely a mnie malo co zdziwi w medycynie.

TRUSKAWECZKO ?????????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kaira moja Ala miała to badanie bo jak tak nie płakała dałam się przekonać mamie że może ma niedrożne kanaliki łzowe. Miała wtedy 2-3 miesiące. No makabra - okulistka dłubała jej jakimś szpikulcem w oku. Później już nie patrzyłam chociaż trzymałam Alę za nogi a pielęgniarka za główkę.

Ale jaja, weszłam na portal NFZ i zaciekawiło mnie dlaczego za 2 dni pobytu w Kielcach szpital ściągnął za mnie tyle samo co ten w Łodzi za pobyt 7-dniowy. No i co się okazało?? Powpisywali mi że miałam jakieś wkłucie centralne, podawane jakieś elektrolity a ja nawet wenflonu nie miałam hehee. No i niby miałam opiekę położnej, chyba tą wariatkę z którą byłam w pokoju (pisałam Wam że ją odwieźli rano do psychiatryka). Ale wyciągają...

No właśnie Truskaweczko, gdzie jesteś??? Mam ogromną nadzieję że to milczenie oznacza same dobre rzeczy:-)

Ogólnie mase Dziewczyn nam "poginęło i martwię się :no:, Truskawka, Gogać, Guenevere, nasze ciężarne Balina , Meliska, Lori..
pewnie dużo jeszcze przeoczyłam:-(
hale Kochane , odezwijcie się !!!!

Alokin dzięki, a powiedz jak schodzisz z dawki encortonu ?
mi malina, na wytycznych oprócz testów imk i cba, tez aktywność oddzielnie kazał powtarza siak ć, wiec u mnie były by jeszcze większe koszty..
tak czy siak, dla spokoju ducha zrobie te NK, co 3 tyg powtarzam tez te wszystkie na krzepliwość i mam nadzieje że to starczy...

Ja niestety w druga strone, w ogóle nie tyje :(, chociaż nie mam wagi w domu, wiec w ten czwartek w ginka dowiem się czy cokolwiek mi przybyło, bo do tej pory jestem nawet kg do tyłu :-(, pewnie przez to glucophage..

a powiedzcie Kochane, jak Wam brzuszki rosły ???, bo u mnie 17 tydz i tylko małe uwypuklenie poniżej pępka...

reklama
Witam dziewczynki ja juz po urloie:O oj fajnie bylo ale pora wrocic do rzeczywistosci, na szczescie na koniec sierpnia jeszcze jeden urlop sie szykuje:)
Misiejku ja w pierwszej ciazy zaczelam tyc po 20 tyg, łącznie 15 a do 5 miesiaca nie bylo widac zew ciazy jestem;
Alusia ja jak poszlam do Wilczynskiego i mialam APA to powiedzial ze owszem one moga za to odpowiadc ale nie byl pewny sterydu czy mi potrzebny dlategop zlecił IMK i CBA i poniewaz wszystkie interleukiny mam rozjechane znaczy dozo za duze to zalecil encorton od + testu do 10 tyg 20 mg a potem zjezdamu przez kilka dni z dawki przez 10, 5 mg i koniec; i tu moje slowka do katariny ja tez mam rozjecane te interleukiny , tyle ze ja mam wszystko kilka razy powyzej normy oprocz IL-10; a IL-2 chyba 20 razy wieksza!!!!
Ja na razie nadal sie zastanawiam wiec u mnie bez zmian bo poprostu sie boje i tyle; i miewam lepsze i gorsze dni-aktualnie te lepsze:); czas pokaże ;pozdrawiam was dziewczynki, tez sie zastawiam co z reszta bo trzymam kciuki

Do góry