reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczko jeśli chodzi o ASA to ja je mialam. Na to dostalam steryd encorton i szczepilam sie w Łodzi. Steryd brałam od 20 dnia cyklu w czasie starań dawka 10 mg do okresu. Potem przerwa jak się nie udało i znów w następnym cyklu od 20 dnia czyli po owulacji.

reklama
Ovli ja niby teoretycznie przeciwciał nie mam żadnych ale steryd obniża komórki NK (17) a poza tym tak ja Iris trafnie to ujęła "i inne niezdiagnozowane cuda" ;)
Ewcia nie trzymaj nas w niepewności ;)

Nafoczka to masz takie same nk jak ja :) ja robię jutro betę. Nie wiem co zrobić jak będzie ujemna odstawić metypred czy brać dalej?

reklama
Dzien dobry :)

Ewcia, napisz dobre wieści, bo kciuków nie puszczam!

Ja biore Metypred 12mg na ANA i NK (wyjsciowy poziom 15,8). Według immunolog z Trojmiasta miałam brac non-stop przez 4 m-ce max potem przerwa, ale już po 2 nieudanych cyklach odstawiłam przy okresie, bo bardzo mi nabruździł w cyklach (z 29 dni skrocily sie do 25 i 27 dni) i teraz biore 3 dni po owu az do @ lub negatywnej bety.

A ja mam pytanie o infekcje, bo ostatnio po "przytulaniu" zaobserwowałam nitki krwi na papierze i potem różową wydzielinę, też miałam lekkie pieczenie. Teraz jak aplikuję Luteinę dowcipnie to też takie lekkie pieczenie i jakaś dziwna wydzielina. Dziś idę do jakiegoś nowego lekarza , bo byl akurat dostepny, przeczytałam, że to może być efekt nadżerki lub bakterii, a mój gin ma termin dopiero na 30/04. Poproszę go o wymaz i sprawdzenie czy nie mam nadzerki, ale nie wiem co to za typ i czy mnie nie zignoruje. Dlatego pytanie jakie leki na infekcje mozna brac w ewentualniej ciazy (dopiero za tydzien bete robie) Trivagin? Lactovaginal ?

Do góry