reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@czarna_mala nie wiem co powiedziałaby dr jerzak i póki co się nie dowiem, bo się nie lecze u niej [emoji14] dzisiaj powiedziałam te wyniki tej dietetyk ale chyba z racji tego że nie były to wysokie wartości, nie mówiła że kwalifikuje się to do leczenia. Jak będę u swojej rodzinnej lekarki to zapytam co ona na to powie. Mam plan spróbować diety i za jakiś czas powtórzyć badanie żeby zobaczyć o co chodzi ;) cukier po godzinie też był dziwny bo spadł, a po 2h urósł do początkowej wartości. Także wszystko to takie dziwne. Jestem dziwna [emoji14]
@roxie123 możesz zacząć ze mną od poniedziałku :D
Ja też mam dziwne wyniki cukru, ale pisałam o tym wczoraj ;) jak znajdziesz dobrego endo od poronień to on wyjaśni Ci o co biega z tą insuliną u Ciebie, bo tak jak mówię trzustka nie do końca pracuje u Ciebie prawidłowo. Nie czujesz się senna po zjedzeniu obfitego posiłku po jakimś czasie? Ja np. po zjedzeniu winogrona nie mogę dać sobie rady ze sobą, usypiam na stojąco ;) i wiem że nie mogę go jeść, bo podnosi mi bardziej cukier i insulinę niż Mc Zestaw powiększony [emoji6]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@dżoasia jak masz kochana więcej takich przepisów świetnych to ja chętnie przygarnę!! ☺️☺️☺️
A co np bys chciala? :)
Tylko napisz.mi priva to jutro albo w niedziele ogarne to cos wam moge podeslac. Jutro wracam do pracy i juz od jakiejs godziny probuje sie wylogowac z forum:p
Kurde nie chce mi sie tam isc... znowu przegrana :( no nic, nie smece :*
@czarna_mala a ty dalej jestes na lekach? Co bierzesz? Myslicie ze lepszy jest glucko czy metformax? Bo u mnie tez.byl odwieczny problem z tym, dlugo lykalam glocko, potem zmiana lekarza i przerwa, potem znowu zmiana dr i lukalam metformax i teraz.od prawie roku jak zaczelam procedure ivf to znowu nie lykam. Ale od wiosny do jesieni duzo sie ruszalam, w sensie zaprzyjaznilam sie mocno z rowerem i wyniki byly dosc dobre, chociaz krzywych nie robilam. A tak, to bez.lekow nawet na czczo mialam insuline powyzwj normy lub przy gornwj granicy, tak samo glukoza.zawsze w max granicy:/ tylko nikt na to jakos.nie zwraca uwagi za bardzo, z immuno jestem obstawiona lekami a chyba w podstawowych sprawach leze i kwicze.

Ja też mam dziwne wyniki cukru, ale pisałam o tym wczoraj ;) jak znajdziesz dobrego endo od poronień to on wyjaśni Ci o co biega z tą insuliną u Ciebie, bo tak jak mówię trzustka nie do końca pracuje u Ciebie prawidłowo. Nie czujesz się senna po zjedzeniu obfitego posiłku po jakimś czasie? Ja np. po zjedzeniu winogrona nie mogę dać sobie rady ze sobą, usypiam na stojąco ;) i wiem że nie mogę go jeść, bo podnosi mi bardziej cukier i insulinę niż Mc Zestaw powiększony [emoji6]

Bo w mc zestawie.masz ogrom tluszczu a tluszcz na ig 0 i mocno obniza ig posilku :) a w winogronie same cukry proste.

@dżoasia ja chętnie wszystko co tylko masz :D ja preferuje bezgluten i ograniczam max cukier :) przypomnę się jutro na priv jak coś ;* a dlaczego ivf,skoro naturalnie zachodziłas?nie ogarniam tego jeszcze :/

A co np bys chciala? :)
Tylko napisz.mi priva to jutro albo w niedziele ogarne to cos wam moge podeslac. Jutro wracam do pracy i juz od jakiejs godziny probuje sie wylogowac z forum:p
Kurde nie chce mi sie tam isc... znowu przegrana :( no nic, nie smece :*
@czarna_mala a ty dalej jestes na lekach? Co bierzesz? Myslicie ze lepszy jest glucko czy metformax? Bo u mnie tez.byl odwieczny problem z tym, dlugo lykalam glocko, potem zmiana lekarza i przerwa, potem znowu zmiana dr i lukalam metformax i teraz.od prawie roku jak zaczelam procedure ivf to znowu nie lykam. Ale od wiosny do jesieni duzo sie ruszalam, w sensie zaprzyjaznilam sie mocno z rowerem i wyniki byly dosc dobre, chociaz krzywych nie robilam. A tak, to bez.lekow nawet na czczo mialam insuline powyzwj normy lub przy gornwj granicy, tak samo glukoza.zawsze w max granicy:/ tylko nikt na to jakos.nie zwraca uwagi za bardzo, z immuno jestem obstawiona lekami a chyba w podstawowych sprawach leze i kwicze.
Ja mam doswiadczenie tylko z Glucophagem ;) nie biorę już go, bo wyniki mam w normie, jem zdrowo i ruszam się :)

@nafoczka ja właśnie próbuję bezglutenowa i wiem że nie będzie łatwo. Ale w sumie do wszystkiego można się przyzwyczaić i myślę że to jest po prostu kwestia tego żeby się zorganizować i zacząć stać przy garach [emoji14] tego nie lubię więc najbardziej się boję że przestanę z lenistwa. Ale jest tyle dobrych rzeczy które można przy tym jeść :)
Z bezglutenowa dieta da się żyć. Kwestia mobilizacji i determinacji [emoji6]

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry