reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny, czy którejś wyszło na teście ANA1 dodatni? Czy to ma powiązanie z hashimoto czy to zupełnie co innego i pytanie jakie badania najlepiej dalej w tym kierunku robić? Dzięki za podpowiedzi z góry

@Porzeczka1234 wow... juz 31tc :D zazdroszcze, dla mnie to jakaś abstrakcja :)kochana a tak z ciekawości kiedy Ty zaczęłaś redukować dawke encortonu ?? :)

Kochana ja przyznam ,że Malina kazał mi brac steryd do 16 tygodnia ciąży ja brałam dawke 15 mg i mialam zmniejszać do 10 mg w 12 tygodniu i pozniej tydzień 5 mg i całkowicie odstawić. No ale ja uważałam , ze to za szybko i na własną reke brałam do 20 tygodnia 19+6 dokladnie zmniejszyłam dawke w 14 tygodniu do 10 mg w 17 -19, 5 mg i 6;dni 2,5 w donoszonej ciąży z Zosia też tak zrobiłam tylko brałam tydzień dłużej.

@burczuś kochana no nie wiem jskie imię haha. No faktycznie masz dylemat w takich wypadkach nigdy nie wiadomo co robić .... Ile schudłaś chwal się my kobiety zawsze niezadowolone zawsze chciałabyś jeszcze 10 kg haha[/QUOTE]

No właśnie mi Malina kazał zmniejszać od 11tc xd oczywiście uważam ze za szybko :) swoją drogą to inny lekarz mi mówił że dlugotrwale branie sterydu powoduje przedwczesne odplywanie wód plodowych. Słyszałyscie cos o tym ??

@burczuś nie przeoczyłaś bo nic nie pisałam xD jestem tak przerażona ze napisze chyba dopiero jak urodze :) swoją drogą gratuluje zgubienia takiej ilości kilogramów! Nie wiem jak to zrobiłaś :)

@dagmarie25 ooo widzisz :D To ja zaciskam kciuki za owocny rozwój :) napisz jak będziesz gotowa:) ale po Twoich postach widzę,że Cię kusi,ale się boisz,ale Cię kusi :) Ja mam bystre oko :D
Pogratulujesz mi jak zgubię te upragnione jeszcze 7 :D i utrzymam:)

reklama
No właśnie mi Malina kazał zmniejszać od 11tc xd oczywiście uważam ze za szybko :) swoją drogą to inny lekarz mi mówił że dlugotrwale branie sterydu powoduje przedwczesne odplywanie wód plodowych. Słyszałyscie cos o tym ??
Wiesz co nic o tym nie słyszałam ale powiem Ci , że moja lokalna gin wiedziała o sterydzie i tak każe brać swoim pacjętką po in vitro z problemami jak my itd bo ona prowadzi takie trudne ciąże i wuele widziała i słyszała. Zresztą bylam ostatnio na usg u speca od serduszka i ona zobaczyła moja karte i mówi steryd do 20 tygodnia ok ja mówię co dlugo a ona , że sa pacjetki ktore biora do 36 tygodnia i moze bez niego by nie urodziły. Zresztą napiszę Ci , że córeczka obrócona jest pośladkowo i powiedziała wod jest dużo ma jeszcze możliwość odwrócenia ale wątpię jej wygodnie na tym pęcherzu haha. Takze wód mam odpowiednią ilość.

@burczuś 10 kg to dużo na prawdę ale życzę Ci tym 7 kg wtedy poczujesz satysfakcję a to zawsze miłe człowiek dowartosciowany to człowiek szczęśliwy haha

@Marthi jesteś?

Do góry