reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia w terminie miesiączki

Antonina ja sie staralam caly czas mimo niskiego prg staraj sie ale tego 7-8 dnia po owulacji zbadaj ten progesteron jesli bedzie niski a za kilka dni wyjdzie test to od razu po duphaston albo luteine .Zycze Ci zeby to byl ten progesteron bo to na prawde pikus jest kilka tabletek i wszystko ok! Jestem na prawde w szoku i dalej nie moge wyjsc z niego ze gin nie wpadl na pomysl zbadania tego hormonu ktory jest bardzo wazny i jego zbyt niski poziom uniemozliwia implantacje zarodka.To jest taka podstawa ...:-/

010igov3fkey3mez.png

reklama
Prolaktyne badałam dokładnie w pierwszym dniu miesiączki, kwas foliowy biorę zwykły w tabletkach, zaczęłam jeszcze łykać żelazo też w tabletkach. I mówisz żeby męża też przebadać? Ale skoro dochodzi do zapłodnienia, to raczej powinno być z nim wszystko w porządku...

Dlatego zastanawiam sie nad zmianą ginekologa, bo odniosłam wrażenie, że on to traktuje jak loterię, uda się, no to ok, będę jego pacjentka, a nie uda się to będzie mnie ciągac na wizyty co miesiąc, żeby sprawdzić, czy teraz mogę próbować, na badaniu stwierdził tylko, że mam tyłozgięcie macicy, nic więcej na ten temat nie mówiąc, uznając, że natura stworzyła każdego innego i że to normalne. A za wizytę kasuje 120 zł...

Tak to z ginami jest ...zreszta ogolnie z lekarzami jestesmy tylko numerkami i tyle.Zbadaj sobie ten progesteron ze dwa cykle i zobaczysz.To czesta przypadlosc jest:-)

010igov3fkey3mez.png

jejku i to znowu dwa miesiące czekania.... To jest najgorsze, ale zrobię tak jak mowisz, zbadam progesteron i umowię się do innego gina, ale i tak dalej będziemy próbowac z mężem, może akurat się uda. Bardzo dziękuję za odpowiedzi, bo trochę podniosło mnie to na duchu, że to może nic groźnego....

Antonina mnóstwo kobiet przez to przechodzi, a nawet o tym nie wie. Maziajka dobrze radzi, więc nie pozostaje nic innego jak się zastosować do jej rad:-) Powodzenia:-)

Antonina dobrze dziewczyny Ci radzą i zwróć uwagę jaszcze na swoje wyniki tarczycowe bo ja tak straciłam dwie ciążę na wczesnym etapie jak tylko dochodziło do zagniezdzenia zaraz moje tsh momentalnie szybowalo w górę jak opanowałam już na początku tsh to udało mi się donosić i urodzić zdrowa córeczkę a i jeszcze przy tych poronienianiach jak robiłam progesteron to miałam niski a przy tej ostatniej ciąży która odnosiłam progesteron był wysoki nie wiem jak to się ma ale jak nie ma szans ciąża się rozwinąć to progesteron też jest niski ale ważne by wiedzieć jaki jest po owulacji te 7 dni

Maziajka gratuluję ciąży pamiętam Cię z innego forum jeszcze raz gratuluję

Dziękuję dziewczyny za tak szybkie i konkretne odpowiedzi, co do TSH i tarczycy, to tak jak pisałam biorę Letrox i nawet nie przyszło mi do głowy zbadac go zaraz po pozytywnym teście, ale i tak nie miałabym chyba szans na zareagowanie, bo po pozytywnym teście mija 1-2 dni i pojawia się miesiączka, więc mam nadzieję, że faktycznie tu chodzi o progesteron i że szybko go ustabilizuję.

reklama
Pewnie tak ale ja robiłam tsh zaraz po w 9 dniu po owulacji beta hcg i tsh i już mi skoczyło na ponad 5 a normalnie miałam powyżej dwóch i też jestem na euthyroxie bo mam niedoczynnosc oraz hashimoto a beta hg miałam o ile dobrze pamiętam coś koło 9
Najważniejsze by trzymać rękę na pulsie że wszystkim a brałaś może castagnus dobrze robi ja go brałam kilka miesięcy
Znajdź forum jak zaplanować chłopca dziewczynkę tam dziewczyny mają duża wiedzę na ten temat i można poczytać wstecz i dużo się dowiedzieć polecam dzięki temu forum udało mi się zajść w ciążę i donosic

Do góry