reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienie 7 tydzień

• Starter tematu użytkownik 221302
  • Rozpoczęty
Ogólnie 3 dni wstecz, ale nie liczysz dnia wystawienia i pierwszego od którego jest zwolnienie więc jak dzisiaj pójdziesz to idealnie załapiesz się na zwolnienie od czwartku. Choć nie każdy lekarz chce dać wstecz i aż tyle dni. Ale może jakoś umotywujesz to weekendem itd.
Dziękuję mówiłam lekarzowi w piątek ale niewiem czy zapomniał ale l4 brak
Szczera rozmowa z lekarzem że nie chcesz tabletek bo chcesz pobrać całość do badania określenia płci.
Bo często przy tabletkach. Kobieta w tym wszystkim zapomina i normalnie na WC i wtedy tylko jest takie dziwne uczucie (takie chlup)ja bym to nazwała tak .
I tak będę mówić zobaczymy

reklama
Ogólnie jeżeli będzie krwiak nadal to łyżeczkowanie i tak będzie potrzebne.
Jeżeli mam naprawdę brać tabletki w szpitalu i czekać a potem i tak czeka mnie łyżeczkowanie to po co mam się męczyć tabletkami, czekam na decyzję też szpitala z Poznania co powiedzą

Tabletki działają na rozwarcie szyjki macicy. Wtedy zabieg łyżeczkowania jest delikatniejszy bo nie trzeba mechanicznie jej rozwierać

Tabletki działają na rozwarcie szyjki macicy. Wtedy zabieg łyżeczkowania jest delikatniejszy bo nie trzeba mechanicznie jej rozwierać
Ja to rozumiem, ok lekarzom lepiej tak ale 2 dni ,niech mi dadzą leki do domu i jak będzie się coś działa to pojadę.
Naprawdę 3 dni w szpitalu mnie przeraża najbardziej bo to jak lotto może się uda w kilka godzin albo i nie.
W pierwszej ciąży dawali mi leki przez 24 godziny na poród bo wody odeszły, skończyło się na wielkim strachu bo zero rozwaria a z synem było kiepsko już i szybkie cc, w drugim już nie bawili się a aby Odrazu cc bo wody odeszły i nic

Jestem po wizycie ciąża zatrzymała się na 7 tygodniu. Powiedziałam że nieche leżeć i czekać. Mam zgłosić się rano na 7 i wtedy podadzą tabletki jak nie zadziała do 12 wtedy mam prawo do łyżeczkowania, bym wieczorem mogła wyjść , nie mogą mi zmuszać tabletek i czekać.
Pytanie moje co mam. Zabrać do szpitala

Jestem po wizycie ciąża zatrzymała się na 7 tygodniu. Powiedziałam że nieche leżeć i czekać. Mam zgłosić się rano na 7 i wtedy podadzą tabletki jak nie zadziała do 12 wtedy mam prawo do łyżeczkowania, bym wieczorem mogła wyjść , nie mogą mi zmuszać tabletek i czekać.

To co normalnie bys wzięła. Piżamę, dresy, w czym ci wygodnie chodzić. Klapki. Ręcznik, rzeczy do umycia. pod prysznic. Przekąski, woda, chociaż jak będziesz o 12 miała zabieg to musisz zapytać kiedy możesz jeść. Ale ja miałam późno zabieg to nie zdążyłam na kolację i już głodna siedziałabym gdyby nie przekąski. U mnie w szpitalu też trzeba mieć własny kubek i sztućce. Podkłady dawali, ale jeśli nie wiesz czy szpital ma to weź podkłady poporodowe (takie na łóżko i takie jak duża podpaska) plus podpaski, bo zależnie jak duże krwawienie będzie. Książkę do czytania. Tyle mi przychodzi na myśl na razie.

To co normalnie bys wzięła. Piżamę, dresy, w czym ci wygodnie chodzić. Klapki. Ręcznik, rzeczy do umycia. pod prysznic. Przekąski, woda, chociaż jak będziesz o 12 miała zabieg to musisz zapytać kiedy możesz jeść. Ale ja miałam późno zabieg to nie zdążyłam na kolację i już głodna siedziałabym gdyby nie przekąski. U mnie w szpitalu też trzeba mieć własny kubek i sztućce. Podkłady dawali, ale jeśli nie wiesz czy szpital ma to weź podkłady poporodowe (takie na łóżko i takie jak duża podpaska) plus podpaski, bo zależnie jak duże krwawienie będzie. Książkę do czytania. Tyle mi przychodzi na myśl na razie.
Dzięki podpaski kupiłam a szczerze niechce mi się lecieć już do apteki po podkłady jak będą potrzebne to kupię w szpitalu w aptece rano.
Mam koszule jedną, pizame i dres jeżeli chodzi o ubrania to starczy i tak wolę w adresie chodzic

Dokładnie co wyżej napisała.
Mi najlepiej sprawdziły się podpaski na noc są większe.
Chusteczki wilgotne .

Trzymaj się i bardzo mi przykro.
Będzie ciężko na początku,później też. Pamiętaj to nie Twoja winna .
Trzymaj się ciepło

reklama
Do góry