reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poronienie

U mnie było więcej 12-15 nie pamiętam dokładnie już, zdążyłam zbadać tsh było ok, a w kolejnym cyklu zaszłam w ciążę
Dziękuję za odpowiedź.
Ja do starań chce wrócić w lipcu. Lekarz powiedział że po łyżeczkowaniu od 4 do 6 miesięcy nie można się starać i jak sex to w zabezpieczeniu .

reklama
Hey .
Mam pytanie.
Miałam podane ogólnie 11 labetek dopochwowo i nie udało się poronić.
Czy tak duża ilość tabletek podanych może mieć negatywne skutki tzn hormony?
Pytam się bo nie wiem poprostu.
Ogólnie czuje się ok .
W szpitalu chyba nadal podają cytotec, a to lek na wrzody żołądka więc myślę, że nie ma wpływu.

Dziękuję za odpowiedź.
Ja do starań chce wrócić w lipcu. Lekarz powiedział że po łyżeczkowaniu od 4 do 6 miesięcy nie można się starać i jak sex to w zabezpieczeniu .
Po łyżeczkowaniu "starałam się" w 3. cyklu, tzn. miałam transfer zarodka przed upływem 4 miesięcy. Ale nie przyjmowałam żadnych leków ani tabletek poronnych, miałam od razu zabieg...

Ja miałam zabieg w 11tc (bez tabletek), starałam się po pierwszej @. Zaszłam po drugiej.

Ja miałam zabieg w 11tc (bez tabletek), starałam się po pierwszej @. Zaszłam po drugiej.
Dziękuję za odpowiedź.
Nie wiem czy to normalne ale mam czasem takie skurcze macicy .nie boli cały czas tylko złapie,chwile potrzyma i puści.
Gorączki nie mam.
Krwawienie normalnie mam .
Czuje się jakbym miała normalny okres .tylko mocniejszy .

Dziękuję za odpowiedź.
Nie wiem czy to normalne ale mam czasem takie skurcze macicy .nie boli cały czas tylko złapie,chwile potrzyma i puści.
Gorączki nie mam.
Krwawienie normalnie mam .
Czuje się jakbym miała normalny okres .tylko mocniejszy .
Ja miałam zabieg w grudniu, w 9 TC, ciąża zatrzymała się na 6 TC. Dostałam najpierw 2 globulki, po kilku godzinach kolejne dwie. Wypadło samo, ale zabieg na wieczór mnie nie ominął. Następnego dnia do domu. Skurcze i krwawienie jeszcze przez ok 5 dni, w styczniu okres, w lutym zaszłam.
Lekarz kazał się wstrzymać ze współżyciem do pierwszej miesiączki po zabiegu, po czym dał zielone światło. Aktualnie 13 TC

Ja miałam zabieg w grudniu, w 9 TC, ciąża zatrzymała się na 6 TC. Dostałam najpierw 2 globulki, po kilku godzinach kolejne dwie. Wypadło samo, ale zabieg na wieczór mnie nie ominął. Następnego dnia do domu. Skurcze i krwawienie jeszcze przez ok 5 dni, w styczniu okres, w lutym zaszłam.
Lekarz kazał się wstrzymać ze współżyciem do pierwszej miesiączki po zabiegu, po czym dał zielone światło. Aktualnie 13 TC
Dziękuję za odpowiedź, jestem zielona w tym wszystkim .
Myślałam że te skurcze to coś złego. Nikt mi w szpitalu nie powiedział.
Co się będzie dalej dziać.
.opieka super nie mogę narzekać tylko ordynator niemiły ..
Od razu zostałm poinformowana że staraniami musimy poczekać od 4 do 6 miesięcy.
Mam wizyte u ginekologa niedługo.
Po pierwszej miesiące po poronieniu ,jak będziemy mogli .
Tylko jestem ciekawa kiedy ona wystąpi.

Moja przyszła po prawie miesiącu...ale ja po zabiegu miałam ledwo plamienie jeszcze 2 dni i koniec.

U mnie też było rowno miesiąc po, a że kontrolę u swojej ginekolog miałam mieć za 4 tygodnie i tak się umówiłam to akurat wypadło w okres. Ale nie przeszkadzało jej to, normalnie zbadała, sprawdziła na USG.

reklama
A czy oni uzasadnili jakoś ten czas?
Bo sorry, ale ja po porodzie przedwczesnym w 22tc i łyżeczkowaniu po, gdzie normalnie mialam połóg no i ta macica jednak była bardziej rozciągnięta niż u Ciebie, mialam powiedziane, ze 3 cykle i można. Zaszłam w drugą ciążę po 5m.

Ja bym to z kimś jeszcze skonsultowała. Nie mowię, że masz sie starać już, bo wiadomo, że chcesz to przepracować i przeboleć, ale żebyś wiedziala, że to bez sensu ograniczenie.

Do góry